Sport

2011.03.05. 15:04

Az Újpest után a Haladás is megverte a Rákóczit

A Haladás otthonában kapott ki két góllal a Rákóczi a Labdarúgó NB I tizennyolcadik fordulójában.

SONLINE

Szombathelyi Haladás–Kaposvári Rákóczi FC 2–0 (1–0)
Tovább folytatta országos „turnéját” a Kaposvári Rákóczi FC élvonalbeli labdarúgó csapata, hiszen a múlt heti újpesti, majd a szerdai paksi túra után ezúttal Szombathelyen léptek pályára a somogyiak. Szepessy Róbert, Daniane Dzsavad, Máté Péter és Bőle Lukács továbbra sem léphetett pályára, Hegedűs Dávid, valamint Kulcsár Kornél pedig sárga lapos eltiltás miatt nem szerepelhetett a szombathelyi bajnokin.

1. perc: egy előrevágott labdará startolt rá Kovácsz Z. és Kenesei, a két játékos csúnyán összeütközött. A szombathelyi csatárt ápolni kellett, ezért állt a játék.

3. perc: 1-0!
Megszerezte a vezetést a hazai csapat. Oross kapott labdát a tizenhatoson belül és mintegy 14 méterről középről a kapu bal oldalába lőtt.

5. perc: Oláh azonnal válaszolhatott volna a szombathelyi találatra, ám tizenhárom méterről centikkel a jobb kapufa mellé lőtt, így elmaradt az egyenlítés.

7. perc: Halmosi került hatalmas gólhelyzetbe, ám tíz méterről leadott életerős lövéséta vendégek kapusa, Kovács Zoltán nagy bravúrral hárította.

12. perc: ismét ápolás miatt állt a játék, ezúttal Halmosi szorult segítségre.

15. perc: Grúznak mutatta fel a sárga lapot a játékvezető, ám hogy miért, azt mindenki csak találgatta.

17. perc: Oláh is besárgult, buktatásért kapta a figyelmeztetést.

19. perc: Okuka jobboldali beadása után Perics hat méterről fejelhetett, de a labda a felső lécen csattant.

23. perc: mezőnyfölényben játszott a Rákóczi, de a kapufa óta nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani. Nemcsak az előreíveléseknél, hanem a szögleteknél is remekül zárt a szombathelyi védelem, a hazaiak a vezető gól után kontrákra rendezkedtek be.

26. perc: Bank felívelt szabadrúgása után bedobásra mentett a Haladás védelme.

29. perc: Kenesei 18 méteres szabadrúgása után nagy kavarodás alakult ki a vendégek kapuja előtt, de Bank az utolsó pillanatban fel tudott szabadítani.

32. perc: az iramra és a küzdelemre sem lehetett panasz, pedig a játékosoknak alaposan meggyűlt a baja a mély talajú szombathelyi pályával.

35. perc: Sipos közeli lövése Kovácsról Halmosi elé perdült, aki öt méterről a kapura kanalzta a labdát, de Bank a gólvonalról a mezőnybe tisztázott.

39. perc: Oláh tizennyolc méterről lövésre szánta el magát, a jobb sarok felé tartó labdát azonban Guzmics blokkolta.

43. perc: egy ígéretes szombathelyi támadás végén Kenesei lőhetett közelről, Bank azonban ismét önfeláldozóan mentett, a labda szögletre pattant.

45. perc: vége az első félidőnek, a játékvezető nem hosszabbított.

A szünetben cserélt Aczél Zoltán, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője, Halmosi helyére Irhást küldte.

47. perc: góllal kezdhette volna a második játékrészt is a hazai együttes, de Kenesei 10 méteres gurítása a kapu mellett hagyta el a játékteret.

50. perc: a mezőnyben zajlott a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben, ám az iramra továbbra sem lehetett panasz.

54. perc: Sisa Tibor, a vendégek mestere is változtatott Portulez helyére Zsókot küldte.

57. perc: Kenesei felívelt szabadrúgására remek ütemben lépett ki Kovács Z., így a kapusé lett a labda.

60. perc: Kenesei húsz méterről, a bal oldalról végezhetett el szabadrúgást, a rövid felsőbe tartó labdát Kovács Z. szögletre ütötte.

62. perc: Perics átadása után, Oláh 16 méterről kevéssel lőtt a bal felső sarok fölé.

65. perc: 2-0!
Hazai szabadrúgás után némi kavarodás támadt a Rákóczi kapuja előtt. A labda a szünetben beállt Irhás elé került, aki pár lépésről a hálóba lőtt.

67. perc: a gól után azonnal cserélt Sisa Tibor: Perics helyére Grumicsot küldte.

70. perc: Kenesei nagyon aktív volt a mérkőzésem ezúttal is ő veszélyztetett, huszonegy méterről vette célba a kaput, de a lövése mellé szállt.

74. perc: a hajrá előtt cserélt Sisa Tibor, Bankot Farkas Z. válltotta.

77. perc: hatalmas helyzetet hagyott ki a kaposvári együttes. Pavlovics jobboldali beadása találta teljesen üresen - az ötösön belül - Grúz Tamást, aki két méterről fölé lőtt.

79. perc: ezen a mérkőzésen szinte semmi sem jött össze támadásban a Rákóczinak, Oláh 12 méteres lövését Rózsa hatalmas bravúrral hárította.

83. perc: cserélt Aczél Zoltán, a Hali mestere: Kenesei helyére Kodreket küldte.

87. perc: a Rákóczi becsülettel küzdött a szépítésért, de hiába birtokolták a labdát, nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani.

90. perc: Perics jobboldali beadását Rózsa húzta le magabiztosan, egyelőre még nem derült ki, mennyit hosszabbított a játékvezető.

90+2. perc: vége a találkozónak, a Szombathelyi Haladás megérdemelten tartotta otthon a győzelemért járó három pontot a Kaposvári Rákóczi FC ellen. A kaposváriak tehát második idegenbeli banokijukat is elveszítették.



Szombathely, 3000 néző. V.: Oláh G. (Berettyán, Márton).
Szombathelyi Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy I G., Simon Á., Halmosi (Irhás a szünetben), Sipos – Kenesei (Kodrek a 83. percben), Oross. Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Kaposvári Rákóczi FC:
Kovács Z. – Okuka, Grúz, Bank (Farkas Z. a 74. percben), Gujics – Portulez (Zsók az 54. percben), Pedro, Pavlovics, Oláh, Balázs – Perics (Grumics a 67. percben). Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerző:
Oross a 3. percben, Irhás a 65. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!