Sport

2014.09.23. 15:39

Röplabda NB I: összefognak nők és férfiak

A hagyományokat követve a hétvégén rajtoló bajnoki pontvadászat előtt közös sajtótájékoztatót tartott a két élvonalbeli kaposvári röplabdaklub, a Fino és az 1. MCM-Diamant.

Fenyő Gábor

– Az előző szezon nem a terveink szerint alakult; nem lehet más célunk, mint visszahódítani a kecskemétiektől a bajnoki címet és a Magyar Kupát – mondta amolyan felvezetésként Borbély Csaba, a Fino Kaposvár ügyvezetői testületének az elnöke a Kapos Étteremben rendezett sajtótájékoztatón. – Ezen a napon lett teljes a keretünk: eldőlt, hogy Szabó Alpár center visszatér hozzánk.
– A bő 16-os keretünk tagjai közül hatan a Kaposvári Röplabda-akadémiától kerültek fel – folytatta Demeter György, a Fino-Kaposvár vezetőedzője, egyben a Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely szakmai igazgatója. – Ami pedig az idei szezont illeti, egy harcosabb kaposvári csapatot láthatnak majd a szurkolóink.

– Hat évnyi szünet után újra a legjobb nyolc között zártunk – mondta érthető büszkeséggel Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC egyesületi elnöke. – A célunk, hogy legalább egy helyet megpróbáljunk előrébb lépni, ami nem tűnik egyszerű feladatnak. Jó pár csapat külföldről erősített, s hét együttes is bejelentette, hogy a legjobb négybe pályázik.
– Mindig magasabb célokat kell kitűzni magunk elé – tette hozzá Oláh János, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC vezetőedzője. – A mezőnyt elnézve úgy vélem, jóval nehezebb dolgunk lesz, mint az előző szezonban.
– Az akadémia alapjait sikeresen lefektettük. Most az a feladatunk, hogy az akadémiai rendszer jellegét tovább erősítsük, amihez tisztelettel kérjük a város (még nagyobb) segítségét – mondta amolyan zárszóként Horváth Éva, a Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely elnök-asszonya.



A sajtótájékoztatón hosszabbított szerződést a Kaposvári Női RC és névadó támogatója, az 1. MCM Kft., s itt szentesítették az együttműködési megállapodást a Kaposvári Röplabda-akadémia és két felvevő egyesülete, a Fino Kaposvár, valamint az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC között.
A röplabda-akadémián zömmel lányok edzenek, méghozzá oly nagy számban, hogy utánpótlásfronton – női vonalon – egyértelműen a röplabda a legnépszerűbb sport a somogyi megyeszékhelyen. A fiúk lényegesen kevesebben vannak, a jó eredményekről viszont inkább ők gondoskodnak.
Fiú vonalon is szeretné bővíteni sorait a Kaposvári Röplabda-akadémia: azok jelentkezését várják, akik 2002. január 1-je után születtek. Az érdeklődő gyerekek hétfőn, kedden és csütörtökön 16 órától jelentkezhetnek a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tornacsarnokában az edzések előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!