Sport

2015.02.20. 20:13

Kézilabda NB I: nem hibázhat többet a Siófok KC

Hatodik szezonját tölti az élvonalban a Siófok KC kézilabdacsapata, mely képtelen nyerni Debrecenben, pedig most néggyel is vezettek a Golovin tanítványok. A találkozót két másodperccel a vége előtte egy Kudor hetes döntötte el.

Keszthelyi Zoltán

DVSC-TVP-Aquaticum–
Siófok KC-Galérius Fürdő 31
30 (15–17)
A debreceniek a legjobb nyolc közé jutásukat biztosíthatták volna be egy Siófok elleni sikerrel, míg utóbbiak a négy közé jutás felé tehettek volna nagy lépést. Ezúttal a hazaiak örülhettek egy végletekig kiélezett találkozón. Pedig nem úgy nézett ki, hogy nyerni tudnak, hiszen huszonegy perc után néggyel mentek a balatoniak. Két siófoki kiállításnak is köszönhetően ez az előny kettőre olvadt a szünetre, igaz ehhez az is kellett, hogy kétgólos siófoki előnynél, a félidő hajrában Orbán hetest rontson, majd hiába védte Sopronyi büntetőjét Pastrovics, mert a társak ebből sem tudtak profitálni.

A fordulás után továbbromlott a helyzet, hisz kilenc perc és Varsányi találata után már a debreceniek vezettek. Ebből még sikerült felállni – pedig Wörz és Németh kiállítása után volt, amikor kettős hátrányban voltak – Orbán kettő, Such és Erdősi egy-egy találatával, melyekkel három volt a különbség a somogyiak javára. Tizenhárom perc volt még hátra, mely alatt mindössze öt gólra futotta a vendégektől... Such lövése után pedig még vezettek eggyel négy perccel a lefújás előtt, de Deáki kiállítását kihasználva Sopronyi egalizált, mely után Szalait is kiküldték a játékvezetők. A siófoki támadásnál aztán el is vették a labdát a bírok, így maradt 40 másodpercük a házigazdáknak a győztes találtra. A trénerük, Varga József 21 másodperccel a vége előtt kért időt, majd két másodperccel a vége előtt érkezett a mindent eldöntő hetes a bal szélről, amit Kudor értékesített.  Érdekesség, hogy Siófokon is harminc góllal zártak Orbánék a debreceniek ellen, ám ezúttal ez kevés volt az üdvösséghez.



Kár a vereségért, hisz több volt ebben a találkozóban siófoki részről, ráadásul akár az alapszakasz harmadik helye is elérhető lett volna egy négymeccses győzelmi szériával... Most viszont már nem lehet hibázni, ha ott akarnak lenni a legjobb négy közt a hátralévő meccseiket meg kell nyerniük Orbánéknak! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!