boglári jégen

2020.01.28. 16:28

Szakedzővel készülnek a bocsok a boglári jégpályán

Nagy terveket szövögetnek Balatonbogláron, melynek első lépéseként hivatalos jégkorongcsapat alakult a magyar tengernél.

Molnár Gábor

Még két hónapja sincs, hogy beindult az élet a boglári jégpályán, máris alapítottak egy hivatalos jégkorongcsapatot a magyar tengernél, mely a „keresztelőn” a Balatoni Bocsok Hockey Club nevet kapta.

 

– Az egész sztori ott kezdődött, hogy az idén megépítettük a Balaton legszebb fekvésű jégpályáját Bogláron – mondta Vécsei Mihály, a Blue Point Sportegyesület alapítóelnöke. – Mivel a létesítmény színvonalas korcsolyaoktatásra és jégkorongra is alkalmas, s egyre több gyermek jött és kérdezte, lehet-e jégkorongozni, ezen felbuzdulva úgy gondoltuk, belevágunk. A Blue Point Sportegyesület megalakította a jégkorong szakosztályát, és ezután felvételünket kértük a Magyar Jégkorong Szövetségbe, melyet örömmel hagytak jóvá, így teljes jogú tagjai lettünk szervezetnek.

Az együttes kizárólag az utánpótlással foglalkozik, s a jégre mindenki rendezvények is jól bizonyították, hogy sokan szeretnének csatlakozni hozzájuk.

– A szövetségtől kaptunk tíz-tizenkettő garnitúra felszerelést, ebben van fejvédő, mez, lábszárvédő és minden, ami kell, így csak korcsolyát kell hozniuk a gyerekeknek, hiszen még ütőt is adunk – tette hozzá. – Szakedző vezetésével – heti három tréninggel – készülhetnek a fiatalok: Szántó Marcell, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola jégkorong szakosztályának edzője felel a szakmai munkáért. A terveink szerint februárban már elindulunk egy utánpótlástornán, s amikor a boglári jégpálya leolvad, hetente háromszor át fogjuk vinni a gyerekeket Kaposvárra.

Hat-nyolc-tíz-tizenkettő éves gyerekek alkotják az első csapatot, s a szülők is nagyon jó szívvel fogadták a kezdeményezést.

– A legfontosabb feladatunk az utánpótlásgondozás mellett az, hogy minél több ifjoncot megtanítsunk korcsolyázni és, hogy megszerettessük velük a jégkorongot – hangsúlyozta Vécsei Mihály. – Össze szeretnék szedni azokat a gyerekeket az aglomerációból, akik sportolni szeretnének és mindenkinek meg fogjuk adni az esélyt, hogy elsajátítsa a sportág alapjait, illetve, akik már tudják, azok tovább tudjanak fejlődni. A tehetségek nem fognak elkallódni, hiszen, ha elérnek egy szintet, átirányítjuk őket Kaposvárra, Székesfehérvárra vagy éppen Budapestre.

Vannak távlati terveik is, nevezetesen egy jégcsarnok építése a Balaton partjára.

– Egy létesítmény mindenképpen meg tudna élni, hiszen ideális helyen van Boglár, s szerintem nemcsak a innen, hanem Fonyódról, Lelléről és Fenyvesről is biztosan sokan jönnének ár korcsolyázni – mondta amolyan zárszóként az ötletgazda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!