amikor semmi nem jön össze

2021.03.08. 08:41

Dezső, a lengyeltóti antitolvaj, közel négy évet kapott, cserébe most az ügyészt tervezi megverni

Dezső ugyan pályázott a tolvajok fejedelme címre Lengyeltótiban, de minden munkáját csúnyán elbénázta... Most a büntetést rótták ki rá, ezért szidta és veréssel fenyegette a bírót és az ügyészt is.

Sonline

Az ügyészség több rendbeli lopás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt az 54 éves lengyeltóti férfit, aki sorozatos lopásokkal indította a 2021-es évet.

A többszörösen bűntettet előéletű vádlott 2021 január elején egy lengyeltóti portára ment be, ahonnan egy kerékpárt és egy centrifugát lopott, a sértett azonban észrevette és felszólította a férfit, hogy a dolgokat adja vissza. Erre azonban a vádlott nem volt hajlandó, ezért a fonyódi rendőröknek kellett intézkedniük.

A vádlott ezután februárban lopott megint, ekkor előbb egy szemetes kukát, majd egy gyermekeknek gyártott quadot tulajdonított el, azonban ahogy tolta hazafelé a járművet, a Fonyódi Rendőrkapitányság járőrei újra elfogták. A vádlott utolsóként egy lengyeltóti ingatlan garázsába lopózott be, ahol egy akkumulátort zsákmányolt, az eset másnapján azonban a fonyódi nyomozók őrizetbe vették a férfit, akitől a lopott holmi is megkerült.

Az őrizetbe vételétől számítva 72 órán belül a fonyódi ügyészség bíróság elé állította a többszörös visszaesőnek minősülő férfit, akivel szemben a Fonyódi Járásbíróság – a váddal egyező tényállás mellett – 3 év 10 hónap fegyházbüntetést szabott ki, és a feltételes szabadság lehetőségéből is kizárta.

A vádlott az ítélet kihirdetése során szitkozódva fejezte ki a nemtetszését a bíróság döntésével szemben, majd megveretéssel fenyegette meg a vádat képviselő alügyészt, mert indítványt tett a letartóztatására.

Képünk illusztráció csupán, természetesen nem Dezsőt tartalmazza!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!