Fotók

2021.12.30. 09:41

Drogterjesztő hálózatot lepleztek le Marcaliban

K.G.

Illusztráció!

Fotó: Shutterstock

A Marcali Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat egy drogterjesztő hálózat ellen. Egy budapesti férfi kábítószereket adott el egy somogyi nőnek, aki értékesítette azokat, és további két férfi segítséget nyújtott ehhez. A budapesti férfi 2020 nyarától a 2021 februárjában történő letartóztatásukig azért találkozott rendszeresen a marcali nővel, hogy neki marihuánát, amfetamin port és extasy tablettákat adjon el. Az üzletkötések több városban, így Keszthelyen, Siófokon, Fonyódon, illetve Budapesten történtek. A nő a szereket nem csak a budapesti kapcsolatától, hanem segítője révén Kecskemétről szerezte be.

 A megvásárolt drogokat részben elfogyasztotta, részben tovább értékesítette, mivel Marcaliban kiterjedt vevőkörrel rendelkezett. A kábítószer-kereskedésben a nőnek további segítője is volt élettársa személyében, aki vevőt hajtott fel, az asszony kábítószerrel összefüggő tartozását utalta át, vagy amikor a nő nem volt otthon, átadta az érkező vásárlónak az előre kiporciózott anyagot. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a Marcali Járásbíróság a vádlottakra 5 évtől 7 évig terjedő szabadságvesztés büntetést szabjon ki, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!