Vélem-én

2017.06.22. 09:48

Irány Darány!

Darány dübörög! Bár erre a kétes (média)hírességre igazából senki sem vágyott. Sőt! Mindent megadnának, ha lekerülhetnének a legtöbb autótülkölést halló települések listájának első helyéről.

Lengyel János

Manapság ugyanis úgy tűnik, mintha mindenki Darány felé vette volna az irányt. A megnövekedett forgalommal elviselhetetlenné fokozódott a dübörgés, s nem pusztán hallás-, hanem egészen kézzelfogható másfajta károsodások is fenyegetik a falut. A település házaira kiültek a kéretlen népszerűség nyomai. Hatalmas repedések jelzik, mi történik azokkal a boldogabb sorsra vágyó házakkal és tulajdonosaikkal, akik naponta 350 kamiont kénytelenek akaratuk ellenére átengedni. A helyzet ráadásul életveszélyes, hiszen naponta több mint száz bicikli is közlekedik ugyanazon az úton és hát a két „jármű” megközelítőleg sincs egy súlycsoportban.



Abban csak bízni lehet, hogy a szakemberek együtt, közös akarattal kitalálnak valamiféle megoldást, mert ugye ez mégsem egy egyszerű kis helyi ügy. És itt újra visszaköszön a honi kamionos közlekedés gyakorlata. Tisztelet a kivételnek, de alig találkozni olyan kamionsofőrökkel, akik pontosan betartanák a közlekedési szabályokat. Tülkölnek, lakott területeken előzgetnek, kétséges manővereket hajtanak végre. Ki ne élte volna át az érzést, amikor a több tíztonnás járgány ott dübörög két-három méterre a személygépkocsi faránál. Nehéz megérteni őket, hiszen nekik a munkájukról van szó, s egy-egy szabályszegés akár az állásukba is kerülhet, de vagy tudnak valamit, amit mi hétköznapi közlekedők nem, vagy pedig az erősebb, sérthetetlenebb „jogán” erőteljesen keverik a szemtelenséget a bátorsággal.

A darányiak is tudják: pusztán aláírásokkal nemhogy kamiont, mást sem nagyon lehet megállítani. Mégis bíznak abban, hogy lesz megoldás. Addig pedig biztosan van az a pénz, az a büntetés, amelynek az alkalmazása legalább enyhít a gondokon!

Címkék#Darány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!