Szezonzáró találkozó

2019.09.22. 15:27

Nem hagyják, hogy eljárjon felettük az idő

Huszonkettedik alkalommal több száz autót, motort, tehergépkocsit csodálhattak meg az érdeklődők vasárnap a Cseri parkban az őszi szezonzáró veterán jármű találkozón és Technik pikniken.

Góz Lilla

– Apa, ez az autó kell nekem – mutatott az ötéves Kristóf az 1941-es gyártmányú Willys jeepre. Megtudtuk, hogy a gépjármű a normadiai partraszálláson is részt vett, tizenegy éve Taszár már az otthona.

– Saját kerekein 3 nap alatt 1600 kilométert megtéve jött haza az autó Franciaországból, a közelmúltban a pécsi tájékozódási terepversenyt megnyertük vele – mondta el Erdei Gábor, a jeep üzembetartója. Hozzátette: a 2200 köbcentis gépjárműben minden eredeti, az oldalára rögzített fejsze és lapát, az olajozó és az egészségügyi doboz is.

 

– A piknik legidősebb veteránja az 1904-es tűzoltószivattyú – mondta el Punik László főszervező. Hozzátette: a tűzoltó jármű ma is üzemkész, korábban az 1900-as évek elején a kaposvári cukorgyárban használták, 2006-tól hét éven át újították fel.

– Ilyen volt az első nagy motorom 1976-ban – mutatott Németh Nándor a fekete Pannóniára. Hozzátette: két év alatt 56 ezer kilométert ment motorjával, ingázott bele Kaposvárról Budapestre napi szinten.

– Húsz évesen, mikor megszereztem a jogosítvány ilyen autóra vágytam – mutatott az 1970-es FIAT 850 Limousinera az egyik érdeklődő.

– Kényelmes, családias autó, a hátsó ablakában a balesetmentes közlekedésért kapott emblémáim láthatóak, három millió kilométert vezettem így – mondta el Kajdacsi József. Egy 1973-as 6755 köbcentis Rolls-Royceot megcsodálhattak az érdeklődők.

– Különleges élmény a kocsival utazni, a kirándulás mellett az autó esküvőre, születésnapra lehet kölcsönözni fehér kesztyűs, fekete öltönyös sofőrrel együtt – mondta el Boldizsár Balázs. Kattogtak a fényképezőgépek, kerültek elő a zsebből a telefonok, hogy a nyolc méter hosszú limuzint megörökítsék. Csóri László áprilisban vásárolta az autót, bérelhető is tőle rendezvényekre. A gulyáságyúkban babgulyás készült, a kirándulni vágyók pedig Ikarus 55-össel és egy 344-es Csepellel városnéző túrán vehettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!