Hírek

2005.09.16. 00:00

Visszatérés a színpadra

A nyíregyházi Vidor Fesztiválon Pokorny Lia kapta a legjobb női alakításért járó Colombina-díjat. A művésznő az Új Színház Vőlegény című darabjában Kornélia szerepében nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést.

Parcsami Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="145"] Az életben is sok nehézségen átsegíti az embert a humor – tartja Lia
[/caption]– Egy év kihagyás után, Kornélia szerepével tértem vissza a színpadra – mondja Pokorny Lia. – Így ez a díj visszaigazolása annak, hogy érdemes továbbra is játszanom. Eddig is nagyon kedveltem ezt a vidám darabot, de most még inkább a szívembe zártam. Szép Ernő csodálatosan megírt művét Rudolf Péter vitte színre. A történet az 1910-es évek Budapestjének világában játszódik. Üres zsebű, de fantáziadús, nyerészkedő és egyben esendő figurákat vonultat fel, akik szüntelen vágyakoznak a jobb élet után. Szorult helyzetükből a szabadulás egyetlen reményeként az előnyös házasságkötés ígérkezik.

A Vidor Fesztivál vidám díjazottja vallja, hogy a humor életünk része. – A nevetés sok nehézségen átsegíti az embert – állítja. – A férjem, Csányi Sándor a színpadon és az életben is értékeli a humorom.

Lia fia, Misi születése miatt nem játszott egy évig. – Gyönyörű időszaka volt az életemnek – meséli. – Rengeteg örömet okozott nekem eddig a kisfiam. Egy évig semmit nem vállaltam, minden időmet vele töltöttem. Most az Új Színház legújabb, még az idén bemutatásra váró darabjában, a Színésznőkben játszom az egyik szerepet.

A nyaralás is elmaradt, mivel férje a nyáron két filmben is főszerepet játszott. – A Csak szex és más semmi és a Rokonok című filmekben kapott Sanyi főszerepet – mondja Lia. – Ezért pár napra sikerült csak elmennünk a csodálatos Prágába. Hosszabb időre talán majd télen tudunk elszabadulni Budapestről.

Pokorny Lia

Hatvan, 1971. november 23.

Tanulmányok: Pince Színház és Bárka Színház stúdiója

1993: Pince Színház

1997: Bárka Színház

2001: szabadúszó

2002-től Új Színház

Főbb szerepei: Iboly (Ádámcsutka), Kiss Mici (Vedd könynyen, szivi!), Tót Manci (Lila ákác), Dunyasa (Cseresznyéskert), Mása (Sirály), Desdemona (Othello); Proktorné (Megszállottak), Irma (Üvegcipő)

Tanulmányok: Pince Színház és Bárka Színház stúdiója

1993: Pince Színház

1997: Bárka Színház

2001: szabadúszó

2002-től Új Színház

Főbb szerepei: Iboly (Ádámcsutka), Kiss Mici (Vedd könynyen, szivi!), Tót Manci (Lila ákác), Dunyasa (Cseresznyéskert), Mása (Sirály), Desdemona (Othello); Proktorné (Megszállottak), Irma (Üvegcipő) Az életben is sok nehézségen átsegíti az embert a humor – tartja Lia -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!