Nem jelentették be a dolgozókat!

2024.03.26. 11:56

Megbírságolták a siófoki önkormányzat cégét, 1,5 milliót fizetnek

A munkaügyi felügyelőség munkatársai szálltak ki a siófoki önkormányzat cégéhez, a Balaton Parti Kft.-hez, ahol feketefoglalkoztatás gyanújával vizsgálódtak – számoltunk be korábban.

Kovács Gábor László

Fotó: Havran Zoltán

A vízimentők és úszómesterek szerződéseit és a strandgondnok tevékenységét vették górcső alá. A siófoki önkormányzat annak idején kérdéseinkre azt felelte, hogy a Balaton Part Kft.-nél, mint a siófoki strandokat fenntartó és üzemeltető cégnél több alkalommal történt helyszíni munkaügyi ellenőrzés a tavalyi strandszezonban, de a hivatali ellenőrzések rendszeresek a nyári szezonban. 
Arról értesültünk, hogy a foglalkozás-felügyelet bejelentés elmulasztása miatt megbírságolta a Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft.-t. 

A siófoki önkormányzat elismerte, hogy a Somogy Vármegyei Kormányhivatal 1,5 millió forintos munkaügyi bírságot szabott ki a strandokat üzemeltető cégre, a 2023-as szezonban elvégzett foglalkoztatás-felügyeleti ellenőrzések során feltárt foglalkoztatási gyakorlattal kapcsolatosan. A hatóság döntését a társaság tudomásul veszi, a közigazgatási per indítási lehetőséggel nem él a határozat ellen, a büntetést a megjelölt határidőig befizeti. Az idei nyári szezonra a vízimentési szolgáltatásokra a társaság nyílt közbeszerzési eljárást ír ki.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában