Ellenőrzés

2023.11.01. 17:17

Lecsaptak a munkaügyi felügyelők a siófoki önkormányzat cégére

Információink szerint a munkaügyi felügyelőség munkatársai szálltak ki a siófoki önkormányzat egy cégéhez, a Balaton Parti Kft-hez, ahol feketefoglalkoztatás gyanújával vizsgálódtak.

Kovács Gábor László

Fotó:

A vízimentők és úszómesterek szerződéseit, valamint a strandgondnok tevékenységét vették górcső alá. Megkerestük a Kormányhivatal Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Osztályát, hogy az ügyről részleteket tudjunk meg, de válaszukban azt közölték, hogy folyamatban lévő ügyről a Somogy Vármegyei Kormányhivatalnak nem áll módjában tájékoztatást adni. Megkerestük a siófoki önkormányzatot is, a kérdéseinkre azt a választ kaptuk, hogy  a Balaton Part Kft-nél, mint a siófoki strandokat fenntartó és üzemeltető cégnél több alkalommal történt helyszíni munkaügyi ellenőrzés a 2023. nyári strandszezon idején. Sem a társaságnak, sem az önkormányzatnak nincs tudomása semmilyen gyanúról, főként nem feketefoglalkoztatás gyanújáról. Hivatali ellenőrzések rendszeresek a nyári szezonban a strandi területeken, ezen helyi ellenőrzésekből adódóan folyamatban vannak meghallgatások, és az ellenőrzés még nem zárult le. Úgy értesültünk, hogy az ügyben november 10-én lesznek hatósági meghallgatások. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában