Megyei időjárás

2024.04.30. 07:55

A nyárias időt erősödő szél is kíséri

Kedden a nap nagyobb részében folytatódik a derült, illetve a nyárias időjárás Somogyban.

Időről-időre felélénkül a szél. Régiónkban olykor erős széllökések is előfordulhatnak. Éjszaka is hasonló marad az időjárás. A szeles területeken erős marad a szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 10,
kedd délután 22,
szerda reggel 8 fok körül alakul.

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Május elsején még alapvetően marad a szeles és enyhe idő, de délután már az ország délnyugati kétharmad részén erőteljesebb felhősödésre számíthatunk, és este délnyugaton elszórtan záporeső, zivatar is kialakulhat.
- Csütörtökön csak kevés helyen és időszakos, keleten szűrt napsütésben bízhatunk. Főként a Dunántúlon fordulhatnak elő szórványosan záporok, illetve zivatarok. Várhatóan kissé visszaesik a hőmérséklet, és fülledté válhat a levegő.
- Péntekre egy ciklon alakíthatja időjárásunkat, emiatt erősen felhős, borongós időre, és sokfelé kisebb esőre, záporesőre, néhol egy-egy zivatarra készülhetünk. Hűvösebbé válik a levegő.
- Szombaton még sok felhő mellett alakulhatnak ki kisebb, szórványos záporok. A légmozgás gyengének ígérkezik. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!