Fotók

2024.04.15. 13:05

Autótüzet oltottak és kutyát is mentettek a somogyi tűzoltók

Kilenc tűzesethez és nyolc műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvégén.

Marosi Gábor

Kaposváron a Radnóti Miklós utcában egy bajba jutott kutyát kellett megmenteni. Az állatnak a feje beszorult az egyik lakóház kerítésébe. Az ebet sérülések nélkül sikerült kiszabadítani a fémelemek fogáságából. 

Tamási külterületén csaknem öt hektáron égett a nádas. Az esethez a siófoki egységet riasztották. Vonulás közben újabb segélykérő hívás érkezett Tamásiból. 

A Rákóczi utcában kigyulladt egy személyautó. A lángok a motortérből csaptak fel, majd rövid idő alatt átterjedtek az utastérre. A sofőr épségben elhagyta a járművet. Kaposváron a Kinizsi Pál utcában egy hulladékgyűjtő edény kapott lángra. A tüzet rövid idő alatt sikerült eloltani.

Fotók: Siófok HTP

A hétvégén több alkalommal is a mentőkkel közösen siettek segítségre szoruló idősekhez a tűzoltók. A betegek nem tudtak ajtót nyitni, ezért a tűzoltók felmásztak az erkélyre, majd miután bejutottak a lakásba, beengedték a mentősöket. 

Vasárnap az egyik kaposvári lakás fürdőszobájában jelzett be a szén-monoxid érzékelő. A Léva közben található ingatlanban a szakemberek elvégezték a méréséket és kimutatták a mérges gázt. A tűzoltók értesítették a gázszolgáltató munkatársait is, akik megtiltották az ott élőnek, hogy használja a vízmelegítőt addig, amíg a készüléket és a kéményt felül nem vizsgálják. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában