Emberölés

2024.04.15. 09:12

Puszit dobott, ezért halt meg

A Somogy Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádol egy a negyvenes éveiben járó férfit, aki úgy pofon ütött egy idős férfit, hogy az hanyatt esve halálos koponyasérülést szenvedett.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádlott 2023 októberében egy Marcali környéki fagyizóban időzött a baráti társaságával, köztük fia barátnőjével és annak leánytestvérével. Ekkor ugyancsak a vendéglátóhelyen tartózkodott az idős, 80 éves sértett, aki a vádlotthoz hasonlóan szeszes italt fogyasztott. Éppen a mosdóból tért vissza az asztalához, amikor a vádlott társasága mellett elhaladva puszit dobott az ott ülő egyik fiatal nőnek. A férfit feldühítette, ezért utána ment a benti helyiségbe, ahol kérdőre vonta az idős férfit, majd tenyérrel arcon ütötte. Az ütéstől a sértett hanyatt esett és a fejét a cukrászda kövezetébe ütötte. 

Már nem tért magához

A  vádlott hiába próbálta magához téríteni az eszméletlen sértettet, az idős férfi a bántalmazással összefüggésben elszenvedett súlyos fejsérülés miatt a kórházba szállítását követően elhunyt. A Somogy Vármegyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlott ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában