Avató

2024.04.15. 17:30

Kinőtték a régi bölcsődét, újat építettek

Teljesen új, kétcsoportos minibölcsődével gazdagodott Mesztegnyő.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

 Az intézményt már március óta használják a gyerekek, hivatalosan azonban hétfőn délután adták át. Nagy László Péter a település polgármestere lapunknak elmondta, az önkormányzat a beruházásra 150 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Az összeg teljes egészében fedezte a két évig tartó építkezés költségét, a berendezések, valamint az udvari eszközök árát. 

 

Mesztegnyőn korábban működött egy családi bölcsőde, de ott nagyon kevés gyereknek tudtak helyet biztosítani, ezért is vágott bele az építkezésbe a település. Nagy László Péter kiemelte, az új intézményben tizennégyen férnek el, és már az összes hely elkelt. – Azt tapasztalatom, hogy a következő években is lesz majd utánpótlás, mert szerencsére nem csökken a létszám a településen – hangsúlyozta a polgármester. – Néhány fiatal pár, akik korábban elköltöztek, úgy döntöttek, hogy visszajönnek és itt telepednek le. Ez is bizalomra ad okot – tette hozzá Nagy László Péter. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában