Balaton

2024.04.10. 10:00

Mást kell keresni a tónál télen és nyáron

A közelmúltban született arról döntés, hogy a Balatont, mint egységes turisztikai régiót kezeli a kormányzat. Ennek részeként a VisitBalaton365 Nonprofit Kft. képzéseket hirdet szolgáltatók számára, hogy így erősítsék a balatoni turizmust.

Koszorus Rita

Fotó: Sulyok László

– Készültek egyrészt felmérések arra vonatkozóan, hogy milyen pontokon volna szükség erősítésre, másrészt a turizmus fő trendjei kijelölik az irányt – mondta érdeklődésünkre Princzinger Péter, a VisitBalaton365 Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Elsősorban olyan általános kommunikációs készségekre kell gondolni, mint a digitális eszközök használata, közösségi médiában való jelenlét, vagy éppen a konfliktuskezelés, az együttműködés. Ugyanakkor gondolhatunk itt a közös termékcsomagok kialakítására is, tette hozzá Princzinger Péter

Amikor jobbra fordult az idő, már nem lehetett lépni az emberektől a Balatonnál

Emellett szakmai és idegen nyelvi képzéseket is terveznek, amelyek a turizmusban dolgozó szakemberek számára elengedhetetlenek. A Balaton egy olyan különleges úti cél, amely egyetlen márkanéven értelmezhető belföldön és külföldön, ezért az egész éves Balaton koncepciója is könnyen értékesíthető az utazóközönség körében, s ez az elképzelés az elmúlt években valósággá vált a Balatonnál. 
– Amikor egy kicsit jobbra fordult az idő, már nem lehetett lépni az emberektől és a parkoló autóktól a Balatonnál, azonban egy dolgot figyelembe kell venni: a Balatontól tavasszal, ősszel és télen nem szabad ugyanazt várni, mint nyáron. Ha ilyen szemmel tekintünk rá és más kínálatot keresünk a tónál ezekben az időszakokban, máris rengeteg dolgot fedezhetünk fel, fogalmazott a VisitBalaton365 Nkft. ügyvezetője.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában