Fotók

2024.04.14. 18:40

Tánccal avatták fel a megújult Delfines játszóteret Kaposváron

Újabb állomásához érkezett a kaposvári játszótér felújítási program, már az olyan eldugott, de meghitt játszótereken van a sor, mint a Léva-közi, amelyet a hétvégén avattak fel az újjáépítése után.

Kovács Gábor László

– Itt laknak a közelben, és pont ilyen játszótérre vágytak, mert a gyerekeknek a mászóka, a csúszda minden szórakozásuk – vallotta be egy fiatal édesanya, Gelencsér Erika, akinek a négyéves iker fiai már húzták a kezét, hogy mihamarabb mehessenek játszani. 

– Tessék, manó! – adta a kezébe Csólig Norbert a három éves, Panna nevű kislányának a fotót, amit a játszótéri fotóautomata készített róluk. Panna leginkább hintázni szeret. 

– Kapóra jött ez a szép délutáni program! – mosolygott Stágl Ádámné, aki nagymamaként a nyolc éves unokájával érkezett. – A Szondi utcából jöttünk, előbb az ugrálóvárat használta a gyerek, most kézműveskedik. 

Kaposváron összesen 106 játszótér működik, ebből 46 nagy, és hat központi jellegű. A többi játszótér meglehetősen kicsi, eldugott, némelyre ráfér a renoválás. A Ficsak Alapítvány pályázott négy játszóeszközre, amelyet a Léva-közben, és négy másikra, amelyet az Arany János-közben helyeznek el. – A cél az volt, hogy új élménnyel gazdagítsák a családokat, és mégis megmaradjon a kis játszóterek meghittsége – mondta Kárpáti Tímea, aki a Ficsak kaposvári elnöke, és önkormányzati képviselő. 

– A kaposvári játszóterek egyharmadára ráférne a felújítás, és mivel a Léva-közi újjáépítése nyolcmillió forintba került, elképzelhető, hogy mekkora az összköltség, de nem állnak le a felújítási programmal – mondta Szita Károly polgármester az avatáson, ahol a Somogy zenekar szolgáltatta a muzsikát.   

A mozgáskorlátozott gyereknek is segít 

Korábban nem volt neve a Léva-közi, kis játszótérnek, ám most a delfin alakú rugós játékokról nevezték el a területet, így lett Delfines játszótér. Kárpáti Tímea arra is felhívta a figyelmet, hogy gumiborítású folyosót kapott a játszótér egy része, és ez kifejezetten a mozgáskorlátozott gyerekek kedvéért történt. Ugyanis ezen a felületen a mozgássérült gyerekek könnyebben tudnak mozogni, sőt javítja a mozgáskoordinációjukat is.            

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában