Fotók

2024.04.30. 15:36

Hegedűs és csellós tanulók mutatták meg tehetségüket a kaposvári örömzenélésen

Második alkalommal rendezték meg kedden Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutató rendezvényt a kaposvári zeneiskolában.

Góz Lilla

Nagy Tamás, az intézmény igazgatója köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy Budapest, Győr, Szeged, Miskolc, Kolozsvár mellett Kaposváron is otthont adhatnak a nívós tehetségkutatónak. 

– A rendezvényen az ifjú tehetségek bemutathatják, hogy milyen sokszínűséget rejt magába a hegedűművészet és az a hírünk a nagyvilágban, hogy Magyarország zenei nagyhatalom és ezt őriznünk kell, kötelességünk ápolni – emelte ki az igazgató. 

Fotók: Muzslay Péter

Kokas Katalin köszöntőjében elmondta: a találkozó nem verseny, tehetségkutató, egy jó hangulatú muzsikálás a cél. A tehetségkutatóra 120 diák jelentkezett, a régióból 25 tehetséges vonós hangszeren tanuló diák érkezett a szakmai programra. A hegedűs és csellós tanulók Bartók duókat adtak elő a verseny keretében Kokas Katalinnal és Kelemen Barnabással. Ők voltak a zsűriben is kiegészülve Kokas Dóra csellóművésszel. A közönség soraiban ült Kokas Ferenc is, aki két évtizedig a kaposvári zeneiskolát igazgatta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában