Teke

2024.04.23. 14:37

A kaposváriak kerültek előnybe a Magyar Kupa első meccsén

A Bábolna együttesén keresztül juthat be a legjobb négy közé a Magyar Kupában az Investment Közutasok Kaposvári TK, s ehhez az első lépést megtette, hiszen hazai pályán 4–2-es diadalt aratott.

Sonline.hu

A serlegért folytatott harc ezen szakaszában még csak négy-négy játékos áll dobóállásba, a kaposváriaknál Kovács Gábor, Pintér György, Botházy Péter és Németh Máté kapott bizalmat. 

A találkozó jól indult, hiszen a négyszeres világbajnok, Kovács Gábor mindössze egy szettet engedélyezett Brázik Tamásnak, ráadásul ötvenfás előnyt is szerzett. A folytatásban azonban alaposan rájuk ijesztettek a vendégek, Mogyorósi Balázs és Szász László behúzta a csapatpontot, s harminc egységet lefaragott a fahátrányból. Az utolsó párnál dőlt csak el a meccs sorsa, a somogyiaknál Németh Máté, míg a riválisnál Tóth Zoltán ragadott golyót. A magyar válogatottba is meghívót kapott játékos, Németh Máté ugyan az első és a harmadik harmincat elveszítette, de csak minimálisan, a másodikban és a negyedikben viszont hengerelt, ami azt jelentette, hogy 625-ös teljesítménnyel behúzta a diadalt jelentő pontot.

Folytatás május negyedikén, 14 órától Bábolnán.

Investment Közutasok Kaposvári TK–Bábolna SE 4–2 (2348–2286)

Eredmények: Kovács Gábor 593–Brázik Tamás 543 (3:1); Pintér György 544–Mogyorósi Balázs 566 (2:2); Botházy Péter 586–Szász László 594 (1:3); Németh Máté 625–Tóth Zoltán 583 (2:2).

Szentgotthárdon rendezték meg a Nyugat-Magyaroszági Felnőtt Férfi Egyéni Bajnokságot, melyen összesen 42 játékos vett részt. A verseny első tizenöt helyezettje jutott tovább az országos bajnokságra, melyet április 27 és 28 között az Investment-Közút-csarnokban rendeznek.

Az Investment Közutasok Kaposvári TK-t öten képviselték a megmérettetésen: Farkas Sándor (654) az első, Kovács Gábor (619) a tizenegyedik helyet szerezte meg, s így kvalifikálta magát az ob-ra. Németh Máté (611) egy, Botházy Péter (607) négy fával maradt le a tizenötödik pozíciótól, míg az egyéni és összetett országos ifjúsági bajnok, Sziklási Tibor 527 fával zárt.

Azonban két visszalépés miatt végül Botházy Péter és Németh Máté mégis is indulhat a viadalon. Németh Máté 10, Botházy Péter és Kovács Gábor 11, Farkas Sándor pedig 16 órakor lép dobóállásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában