Könybemutató

2024.04.25. 08:01

Kiss Laci nem fogyott ki a jó sztorikból

Sziporkáztak a jobbnál-jobb anekdoták a KissLaci-Morzsák újabb kaposvári bemutatóján, a Rákóczi Stadionban.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Többen egy-egy könyvet szorongatva a kezükben érkeztek a KissLaci-Morzsák második kaposvári bemutatójára, a Rákóczi Stadion médiatermébe, ahol szerző, Varga István, illetve a történetek főhőse, a Taszárról induló, harmincháromszoros magyar válogatott Kiss László már a beszélgetés előtt több kötetet is aláírt. 
– Taszárról érkeztem a könyvbemutatóra, ahol megnéztem azt a pályát, amit az édesapám, mint tanácselnök építtetett, bár én sosem futballoztam rajta – mondta Kiss László. – Most meg csúzlik állnak mindkét végében (a taszári pálya, vagy más néven a Darászfészek hazánk második szabvány méterű amerikaifoci pályája – a szerk.). 

Kiss László és Varga István Fotó: Lang Róbert

Kiss László karrierje a somogyi településről indult, majd a Kaposvári Rákóczi érintésével jutott el egészen a spanyolországi világbajnokságig. 
– Rossz érzéssel tölt el, hogy Taszárról sosem kerestek meg, még az 1982-es világbajnoki szereplés után sem, pedig szívesen beszéltem volna arról, hogy milyen volt Maradonát üldözni a pályán – mondta Kiss László. – Bár sokáig nem üldöztem, hiszen nem értem el, de nem is védő voltam. Mondjuk, a védőink ők sem érték utol... 

Kiss László könyvbemutató
Fotó: Lang Róbert

Ehhez hasonló történetek százai szerepelnek abban a könyvben, melynek írója, Varga István, aki korábban együtt futballozott a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium csapatában Kiss Lászlóval, s ekkor, a közös szenvedély révén kötöttek barátságot. Varga István elárulta, a címadás bár nem volt egyértelmű, de ahogy olvasgatta a történeteket, vagy, ahogy ő nevezi, morzsákat, nem is tudott volna találóbb címet elképzelni. 
– Egyben biztos voltam a címadással kapcsolatban: KissLaci nevét egybe írom, mert ez fejezi ki a legjobban azt, amit az ő személye képvisel, azt a bizonyos KissLaciságot – mondta Varga István.
A könyv, amely nem egy önéletrajzi, hanem egy szórakoztató történetcsokor egy kórképet is kíván adni az olvasók számára. A bemutatón Kiss László elárulta, nem fogyott ki a történetekből, így Varga Istvánnal közösen tervezik a második kötetet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában