Jégkorong

2024.04.25. 13:24

Nem volt elég Pázmándi büntetője a győzelemhez

A magyar női jégkorong-válogatott jól játszott, sok helyzetet alakított ki, de ezek közül egyet tudott gólra váltani Norvégia ellen a divízió 1/A vb-n. 1–1 után a szétlövésben az ellenfél volt pontosabb, így a magyarok egy pontot szereztek.

Sonline.hu

Pázmándi Zsófia büntetője után nagy volt az öröm

A mérkőzés első tíz percében csak magyar lehetőséget lehetett feljegyezni. Aztán a 10. percben emberelőnybe kerültek a mieink, jól is járt a korong, érkeztek a lövések a kapura, de nem sikerült megszerezni a vezetést. A női válogatott idei legjobb harmadát nyújtotta a rengeteg lehetőséggel, csak a gól hiányzott.

A 35. percben váratlanul megszerezte a vezetést az ellenfél, Fischer lövése megpattant egy ütőn, így csapta be Németh Anikót. Gyorsan magasabb fokozatba kapcsoltak a magyarok, de a második harmad is magyar gól nélkül ment le.

Nagy elánnal kezdték az utolsó felvonást a mieink. Hajtottak az egyenlítésért, de a kapu előtt mintha el lettek volna átkozva. Az 53. percben a kilépő Metzlerrel szemben szabálytalankodtak, emberelőnyben pedig még több lövés zúdult a norvég kapura, mindkét sor sokat veszélyeztetett, távolról és közelről is. A jég végül nyolc másodperccel a büntetés lejárta előtt tört meg: a tumultusból Dabasi kaparta ki a korongot, Huszák pedig érkezve az üres kapuba lőtt. Az utolsó percet a magyar kapu előtt töltötték a norvégok, ám nem változott az állás, maradt az 1–1.

A hosszabbításban is a magyarok veszélyeztettek többször, de gól nem született.

A büntetők során Németh védett nagyokat, Pázmándi a harmadik párban talált be, majd a negyedikben Fischer egyenlített. Több büntetőt nem tudtak értékesíteni a mieink, a nyolcadikban Sirum viszont eredményes volt, így az északiaké lett a plusz pont. Ezzel mindkét együttes 7-7 egységgel áll három forduló után.

A magyarok legközelebb pénteken az osztrákokkal, szombaton a franciákkal játszanak.

– Ilyen a hoki. Mostanában többször előfordul, hogy mi vagyunk a jobb csapat, de a korong valamiért nem akar bemenni a kapuba és nem tudunk nyerni. Keményen harcoltunk, szép akciókat vezettünk, sok lehetőséget dolgoztunk ki, alig engedtünk valamit a norvégoknak, és bár elfogult vagyok, szerintem jobban játszottunk náluk. Csak a gólok hiányoztak – hangsúlyozta Pat Cortina szövetségi kapitány. – Pontosabbnak kell lennünk, és nagyobb jelenlétre van szükség az ellenfél kapuja előtt, hogy a kapusuk ne lássa a lövéseket, és a kipattanókra jól kell érkeznünk, a gólt is egy ilyen helyzetből szereztük. Kicsit többet érdemeltünk egy pontnál, de remélhetőleg a következő meccseken vissza tudjuk szerezni, ami most elmaradt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában