RÖPLABDA EXTRALIGA, FÉRFIAK

2024.04.21. 19:58

Söpréssel zárna a szezont a Fino Kaposvár

Miután kedden este a kaposvári, majd a pénteki székesfehérvári találkozót is behúzta a Fino Kaposvár alakulata – a bajnoki döntő (is) az egyik fél harmadik győzelméig tart –, így hétfőn este már bajnoki címet ünnepelhet a somogyi megyeszékhely.

Fenyő Gábor

Fotó: Muzsla Péter

Ha ez valóban így fog történni – s miért ne történhetne így? –, akkor kettős jubileumot ünnepelhet a Fino Kaposvár. Ez lenne ugyanis sorrendben a 20. bajnoki címük (még 1992-ben kezdődött a páratlan sorozat), s miután márciusban az Érd Arénában a Magyar Kupa-győzelmet is elkönyvelhették, ez lenne a 15. olyan év, amikor egyszerre ünnepelhet(né)nek bajnoki címet és kupasikert.

A házigazda kaposváriak azonban nemcsak aranyat akarnak ünnepelni, hanem egyben „söpörni” is szeretnének. Ha az aranypárharcban az ellenfél – nevezetesen a Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn – győztes meccs nélkül marad, azt a köznyelvben söprésként ismerik. Márpedig a Fino újra győzni akar. Ha esetleg hétfőn este a Kaposvár Arénában mégsem kerülne pont a sorozat végére, akkor sem szabad elkeseredni. Ez esetben lenne még egy ütközet Fehérváron, a mindent eldöntő ötödik összecsapást pedig újra nálunk az Arénában játszanák. De ezt az utóbbi változatot felejtsük el villámgyorsan.

– Úgy vélem, hogy a hétfő esti összecsapás lesz a legnehezebb. Várunk minden röplabdabarátot a Kaposvár Arénába, mert csak együtt sikerülhet az újabb bajnoki arany – mondta még pénteken este a székesfehérvári mérkőzés után Szlobodan Prakljacsics, a Fino Kaposvár szerb mestere.

Gyanítható, hogy sokan lesznek kíváncsiak a 17.30 órakor kezdődő férfi röplabda bajnoki döntő harmadik – reményeink szerint egyben az utolsó – felvonására (az M4Sport élőben adja). Nem lenne meglepetés, ha hétfőn este új nézőcsúcs születne a Kaposvár Arénában. A nagy torlódás és a sorban állások elkerülése érdekében érdemes lesz korábban kilátogatni. A pénztárakban – merthogy három is nyitva tart – a meccs előtt másfél  órával, 16-kor kezdődik a jegyárusítás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában