Női kézilabda

2024.05.09. 18:36

Akadémisták kerültek egymás ellen Mosonmagyaróváron

Három vereség után az Európa-liga negyeddöntőjében búcsúzó, bajnoki bronzéremre hajtó Motherson Mosonmagyaróvár KC otthonában lép pályára a kiesés elől menekülő NEKA pénteken, 18:00 órakor. A házigazdák három – Dunaújvárosi KKA, Alba Fehérvár KC, Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – sikerrel a hátuk mögött fogadják a bogláriakat, melyeken átlag 44 gólt dobtak, ami nem sok jót ígér.

Keszthelyi Zoltán

Legutóbb a Kisvárdát verte a NEKA

Fotó: Németh Levente

Az esélytelenek nyugalmával készülhetnek a balatoniak a Lajta-partiak ellen, akikkel ebben a szezonban már kétszer összecsaptak: a hazai bajnokin tizeneggyel (25–36), az idegenbeli Magyar Kupa-meccsen pedig nyolccal (37–29) kaptak ki tőlük. Ez a tópartiak harmadik szezonja az élvonalban, de még egyszer sem tudtak pontot szerezni ellenük. A jelenlegiben tízszer léptek pályára idegenben és mindössze egyszer tudtak nyerni, a sereghajtó Kozármisleny KA otthonában. Nem a legjobb mutató, hisz ennyi győzelme a mislenyieknek is van, egy Alba Fehérvár KC elleni iksznek köszönhetik a bogláriak, hogy van náluk vendégként rosszabbul teljesítő klub. Mindezek mellett Bakó Botond együttesének formája sem ígér sok jót, hisz legutóbb a kieső helyen álló Tappe-Békéscsabai Előre NKSE otthonában már az első félidőben elbukták a kieséséi rangadót hétgólos hátrányt összeszedve, miután nyolc találatra voltak képesek ebben a nyitó játékrészben! Ennél azért nagyobb ellenállás lett volna elvárható Faragóéktól... Egy gyengébb félidő támadásban már-már tendencia náluk, hisz az újvárosi bajnoki második játékrészében hat, a budaörsi elsőben otthon kilencet dobtak, ezen az utolsó három bajnokin átlag 22,7 gólt szereztek.

Az óváriak negyedikek a tabellán, ám eggyel kevesebb meccset játszottak, mint a dobogós, jelenleg náluk négy ponttal jobban álló DVSC SCHAEFFLER. Az utóbbinak nagyon nehéz a sorsolása, hisz még fogadják a Győrt ás utaznak a Fradihoz is. Ha az óváriak megnyerik a hátralévő – NEKA, MTK Budapest, Praktiker-Vác, Kozármisleny KA, Kisvárda Master Good SE – meccseiket, könnyen odaérhetnek a dobogóra, különösen annak tudatában, hogy összevetésben egy góllal jobbak a hajdúságiaknál. Miután az Európa Ligától a legjobb nyolc között kettős vereséggel (55–59) búcsúztak a román CS Gloria Bistrița-Năsăud ellen, illetve a Magyar Kupa négyes döntő is lezajlott, melyen negyedikként zártak, már csak a hazai pontvadászatra kell koncentrálniuk. A bogláriakat három győzelemmel a hátuk mögött fogadják, a Dunaújvárosi KKA, Alba Fehérvár KC, Tappe-Békéscsabai Előre NKSE triónak egyaránt negyven felett dobtak, a három találkozón 44 gól volt az átlaguk, most is hasonlóra lehet számítani tőlük.

A találkozó érdekessége, hogy az óváriak előszeretettel igazolnak az akadémistáktól, a jelenlegi keretükben hat (!) boglári is akad Albek Anna, Faragó Luca, Horváth Szofi, Pásztor Noémi, Schatzl Natalie, valamint Varga Emília személyében és már bejelentették Molnár Dorottya nyári érkezését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában