Sport

2024.05.06. 17:04

Újra aranyérmes a MATE röplabdacsapata

A korábbi évek gyakorlatát követve idén is a 20-szoros bajnok Fino Kaposvár válogatott játékosaira épülő Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) férfi röplabdacsapata nyerte a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) Győrben rendezett országos (négyes) döntőjét.

Fenyő Gábor

Forrás: MATE

A MATE – amelynek tagja volt Bögöly Gábor, Hubicska Patrik, Kalmár Ákos és Bozóki Bence, továbbá a korábban kaposvári utánpótlás-csapatokban szerepelt Illés Marcell és a jelenleg a Bp. Testnevelési Egyemen csapatában játszó Tóth Máté – a döntőbe jutásért magabiztosan verte a Bp. BME-t, akárcsak a döntőben a Bp. Testnevelési Egyetem együttesét.

A Bp. Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem legismertebb játékosa a tavaly nyáron Kaposvárról a Bp. Testnevelési Egyetem csapatához igazolt Tóth Kristóf volt, míg az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemet az egykori 30-szoros válogatott Szabó Dávid erősítette. Az ezüstérmes Testnevelési Egyetemben játszott a szintén Kaposvárról indult Fenyő Balázs.

Az elődöntőben: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem–Eger, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem 3–0. A döntőben: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem–Bp. Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 3–0.

A győri döntő legjobb ütő-játékosának és egyben a csapat legjobbjának Hubicska Patrikot választották meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában