Autó-motor

2010.06.10. 12:32

Dzsudzsák Balázs szerint bátrabban kellene vezetni

Sokunk életét megkeserítik a dugók, a gyakorlatlan vezetők és az oda nem figyelés. Nincs ezzel másként válogatott focistánk Dzsudzsák Balázs sem, aki arra ösztönzi autós társait, merjenek bátrabban vezetni, persze csak a kellő gyakorlat megszerzése után.

BAMA

Dzsudzsák Balázs magát lendületes vezetőnek tartja. A népszerű focista szerint a volán mögött az a legfontosabb, hogy ne csak magunkra figyeljünk.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Dzsudzsák Balázs szerint nem csak az utak minősége tekintetében kellene fejlődnie Magyarországnak
[/caption]

„Én lendületesen, gyorsan vezetek. Szerintem az alapvető dolog, ami a biztonságos közlekedéshez kell, hogy az ember ne csak saját magával legyen elfoglalva. A gázt mindenki tudja nyomni, de vezetőként arra kell figyelnünk, hogy a körülöttünk lévők mit csinálnak, ki kell találni az ő gondolatukat, figyelni kell a viselkedésüket.” - árulta el Dzsudzsák Balázs.

A holland, PSV Eindhovenben játszó sportoló úgy gondolja, nem csak az utak minősége tekintetében kellene fejlődnie Magyarországnak.

„Azt vettem észre, hogy kint sokkal kevesebb a dugó és az emberek sokkal bátrabban, ügyesebben vezetnek. Nem tudom, hogy ez a vezetés-oktatásnak köszönhető vagy csak a vezetők hozzáállásának, de például esős időben is ugyanolyan lendületesen megy mindenki, míg itthon azt vettem észre, hogy sokan félnek, bizonytalanok, ami aztán nehézségeket okoz és feltartja a forgalmat.” - mondta Balázs.

„Lehet, hogy a jogosítvány megszerzését speciálisabb vizsgákhoz kötném, hogy a vezetők fel legyenek készülve szélsőséges helyzetekre is. Így talán mindenki kicsit magabiztosabban közlekedne.” - tette hozzá a válogatott focista, aki boldogan csatlakozott az Autó-motor Fair vezető programhoz, hogy ezzel felhívja mindenki figyelmét a körültekintő, biztonságos közlekedésre.

Aki csatlakozni szeretne a kampányhoz, a www.fairvezeto.hu weboldalon továbbra is megteheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!