Jó fogás

2020.03.06. 18:00

Kifizethető árú, de semmiben sem gyenge a Samsung A51 mobil

Ott tartunk, hogy ami két-három éve az ultradrága csúcskategóriát jelentette, az a ma már megfizethető középszint.

Forrás: Shutterstock

Ezt alátámasztja a 2019 decemberében bemutatott Samsung A51. A termék külsőre konkrétan olyan, mint valami elit ligás mobilé: ultravékony készülékház, rendkívül keskeny kávák és az érdekes textúrájú, bár kopogós műanyagból készült hátlap, képernyőbe vágott kamerasziget.

Ezek a megoldások tavaly debütáltak a Samsung S10 csúcsmobilokban, most meg már ide, a 100-110 000 forintba kerülő készülékek közé is „leszivárgott”.

Fontos megjegyezni, hogy szerencsére a Samsungnál úgy határoztak, hogy nem spórolják le a fejhallgató csatlakozót a telefonról. És az akkumulátorral sem takarékoskodtak, hiszen egy 4000 mAh teleppel látták el, ami megfelelő kapacitású, és az üzemidő a használattól függően elérheti a 11 órát, ami jó értéknek számít.

Már megszokhattuk a koreai óriástól, hogy a telefonok képernyőjére nagy hangsúlyt fektet, hogy még

a belépő szintű modelljeibe is OLED kijelzőket pakol.

Ennek köszönhetően a fekete, és úgy általában a színek tökéletesek, ragyognak, fátyolosságnak nyomát sem lelni. A 6,5 inches kijelző FHD+ (2400x1080) felbontása, és 406 ppi pixelsűrűsége is teljesen rendben van, épp úgy, mint a betekintési szög, vagy a mozgásmegjelenítés, amelynek során semmilyen anomáliát nem tapasztalt a tesztelés során az Origo.

A 8 magos Exynos 9611 processzor a 6 GB RAM-mal és a Mali-G72 grafikus chippel karöltve megfelelő erő leadására képes.

Persze nem hardcorejátékosok kezébe való az AnTuTu szoftveren elért 180 000 pontos teljesítmény, de netezés, levelezés, böngészés, navigáció, facebookozás, chatelés megfelelően gyors. Nincs gond a videózással és a filmezéssel sem, ha nem 4K anyagokat akarunk bámulni vagy streamelni. A képfeldolgozás sebessége megfelelő, nem különösebben gyors, de az „idegesítően lassútól” is kellően távol van.

A legmodernebb játékok is futnak rajta, de persze ezeknél a grafika részletességéből, szépségéből vissza kell venni.

A szelfikamera 32 megapixeles felbontásával tűnik ki a tömegből,

viszont a képminőség és a funkciók tekintetében a nagy átlagot hozza.

A hátsó többlencsés kamerarendszer viszont már érdekesebb: Itt a 48 megapixeles fő egység mellett helyet kapott egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű objektív, egy 5 megapixeles zoom- , valamint egy szintén 5 megapixeles makró kamera is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!