Pedig nem az űrbe megy

2022.01.26. 06:00

Egészen szürreális lett a Tesla új Cybertruck teherautója

Az autós szakma legjobban talán a brutális méretű ablaktörlőn csodálkozott el. De akad még bőven még más ámulatra méltó dolog is.

Egészen közeli pillantást vethetünk a Tesla Cybertruck prototípusára a Cybertruck Owners Club  fórumára feltöltött videónak jóvoltából.

Mgefigyelhető a rendhagyó teherautó, beleértve a hatalmas szélvédőt és még hatalmasabb ablaktörlőt is. 

Az ablaktörlőt már a múlt hónapban láthattuk, mikor egy drónvideó rögzítette, ahogy a Cybertruck kőröz a cég tesztpályáján a kaliforniai Fremontban.

Elon Musk akkoriban úgy beszélt az ablaktörlőről, hogy „az zavarja őt, és inkább olyan kellene, amit az első csomagtartóba lehetne elpakolni. Ez ideális lenne, de bonyolult”.

(Többen megjegyezték, hogy tényleg ideális lenne-e, ha esőben, havas esőben vagy hóban kellene kiszállni, hogy feltegyük az ablaktörlőt?)

De ezek a részletek még mindig eltörpülnek a rozsdamentes acélból készült, szürreálisan trapéz alakú teherautó formája mellett. Leginkább egy ultramodern hűtőszekrényhez hasonlít.

A kerekek már szelídültek egy kicsit, az ajtókon viszont nincs kilincs: talán mobillal, vagy kártyával lehet majd távolról nyitni.

A Cybertrucknak már idén meg kellene kezdenie a szállítást, de a hírek szerint 2023 elejére csúszik a kereskedelmi start: a Tesla eltávolította a Cybertruck weboldaláról a 2022-re vonatkozó utalásokat.

Borítóképünkön a Tesla Cybertruck kiszivárgott felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!