Varázslatos pillanatok

2022.06.11. 06:00

A mobil képalkotás jövője – a Counterpoint Research webináriumán

Az okostelefonos fényképezőgépek képminősége ma már vetekedhet egyes DSLR fényképezőgépek képminőségével is.

A Honor globális technológiai márka a Counterpoint Research által szervezett online rendezvényen, mint a telekommunikációs iparág egyik vezetője osztotta meg tapasztalatait. A „Smartphone Imaging Trends: New Directions Capturing Magic Moments” (Új irányok a varázslatos pillanatok megörökítésében) webinárium vendége volt a Honor, hogy bemutassa vezető szerepét az okostelefonok élvonalbeli képalkotási megoldásai terén és ismertesse az okostelefonok kameráinak jövőjét alakító trendeket.

„Az okostelefonos fényképezés nem csak a hardverről és a szoftverről szól. A Honornál a fúziós számítógépes fotózás és a több kamera kihasználásával érjük el azt, amit mi „egy mindenkiért és mindenki egyért” szinergiának nevezünk, mert olyan szintre emeli az okostelefonos kamerák képminőségét, amely akár egyes DSLR kamerákéval is vetekedhet” – mondta Dr. Weilong Hou, a Honor Imaging műszaki szakértője.

A webinárium moderátora Peter Ricardson, a Counterpoint Research kutatási alelnöke volt, résztvevői pedig az iparág veteránjai és szakértői, köztük Dr. Hou, Hervé Macudzinski, a DxOMark képtudományi igazgatója, Judd Heape, a Qualcomm termékmenedzsment alelnöke és Eugenio Recuenco, neves fotós, és kétszeres Cannes Lion-díjas filmrendező, aki a közelmúltben a Honor Magic4 Pro-val is forgatott egy rövidfilmet. A rendezvény a Counterpoint Research szintén ma megjelenő fehér könyvét is beharangozta.

Honor Image Engine

Dr. Hou előadásában bemutatta a Honor Image Engine-t, a gyártó élvonalbeli kameramegoldását, amely lehetővé teszi, hogy a hardver a mesterséges intelligenciával és az algoritmusokkal együttműködve kiváló minőségű képeket hozzon létre. A kameraélményt biztosító megoldás abba segíti a felhasználókat, hogy az egyszerű kamerafelvételeikből kreatív vagy művészi megjelenítést varázsoljanak. A cég legújabb zászlóshajó okostelefonjai, a Magic4 Pro és a Magic4 Ultimate bizonyítják a megoldás hatékonyságát, az utóbbi készülék 146 pontot ért el a DxOMark Overall Camera Score-on – ami a mérvadó termékértékelő szervezet által valaha adott legmagasabb pontszám, a Magic4 Pro pedig a DxOMark Gold Camera minősítését nyerte el a közelmúltban.

A két okostelefon a mobilfotózással és videórögzítéssel kapcsolatos felhasználói problémákat kezeli, és számos élvonalbeli funkcióval debütált, többek között azzal a képességgel, hogy a videó rögzítése közben kiváló minőségű fényképeket is készít. Dr. Hou szerint a Honor a jövőben is arra fog törekedni, hogy a kutatás-fejlesztés révén lehetővé tegye a fogyasztók számára, hogy bármikor és bárhol nagyszerű képeket készíthessenek.

Az okostelefonos fényképezőgépek értékelése

Macudzinski, mint megbízható termékértékelő szakértő osztotta meg nézeteit arról, melyek egy kiváló fénykép követelményei – a fotós képessége a jelenet azonosítására és keretezésére, a döntő pillanat, amelyet tisztán kell megörökíteni, valamint a fényképezőgép képességei a felhasználó szándékának megértésére és a képek megfelelő módosítására. Macudzinski szerint ahhoz, hogy egy okostelefon-kamera kivételesnek minősüljön, támogatnia kell ezeket a funkciókat a kamera alapértelmezett felvételi módjában. A szakértő a Magic4 Ultimate segítségével szemléltette szempontjait, amely a DxOMark okostelefonos fényképezőgépek rangsorának élén áll a tesztjelentés márciusi megjelenése óta.

Macudzinski méltatta a zászlóshajó okostelefon kivételes felhasználói élményét, rögzítési képességeit és az AI-feldolgozást, majd a jelentésük legfontosabb pontjait tárgyalta, a Magic4 Ultimate zoomteljesítményére összpontosítva a különböző gyújtótávolságokon, valamint a hardver és a szoftver közötti fúzióra, amely lehetővé teszi a különböző kameraobjektívek együttműködését és objektíven jobb képminőséget eredményez.
emszögéből

A fotósként és filmrendezőként ismert Recuenco nemrégiben a Kaleidoszkóp című filmjét teljes egészében a Magic4 Pro-val forgatta. Recuenco a bemutató során elmondta, hogy a készülékkel való filmezés ismerős érzés volt, mivel a professzionális funkciók, mint például a nagy teljesítményű kamerarendszer és a Magic-Log ugyanolyan kreatív szabadságot biztosított számára, amelyet a professzionális felszereléseknél is élvez, és mindez elfér a zsebben. Recuenco a Magic Moments verseny egyik zsűritagjaként, kiválasztott néhány pályaművet az idei versenyből, és megjegyezte, hogy a mai okostelefonos kamerák számtalan lehetőséget biztosítanak az embereknek, hogy minden eddiginél kifejezőbb felvételeket készíthessenek.

Technológiai integráció

A Qualcomm képviseletében Judd Heape betekintést nyújtott abba az együttműködésbe, amely életre hívta a HONOR Image Engine-t. A Magic4 sorozatban az élvonalbeli kameramegoldás továbbfejlődött, teljes mértékben kihasználva a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 mobilplatform és a Qualcomm legújabb AI Engine Ultra Fusion Photography adta lehetőségeket, illetve a RAW tartomány számítási fotózási képességeit.

A Honor és a Qualcomm technológiáinak szoros integrációja olyan innovatív funkciókat és felhasználói élményeket eredményezett, amelyek a felhasználók érzékeny pontjait kezelik.

Counterpoint Research Fehér Könyv

A webinárium kiegészíti a Counterpoint Research új Fehér Könyvét, amely a webinárium résztvevőinek közreműködésével holisztikus képet nyújt a szélesebb iparági trendekről. A fehér könyv letölthető a Counterpoint Research weboldaláról.

Borítóképünkön  Dr. Weilong Hou, a Honor Imaging műszaki szakértője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!