MateBook X Pro

2022.08.12. 06:00

Megérkezett a Huawei új, nagy teljesítményű zászlóshajó notebookja

A MateBook X Pro innovatív és interaktív funkcióival kizárólag a Premium Edition verzióban lesz kapható Magyarországon.

Forrás: Huawei

A MateBook X Pro 14,2 hüvelykes 3,1K FullView kijelzője és magas, 92,5%-os képernyő-test aránya mellett a P3 és sRGB kettős színtartomány támogatásával magával ragadó vizuális élményt nyújt. Ezenfelül a MateBook X Pro univerzális színkonzisztencia technológiája biztosítja, hogy a színminőség egyenletes maradjon az összes képernyőn.

Könnyen hordozható, kis mérete nem megy a laptop teljesítményének rovására. A készülék Intel Evo tanúsítványt kapott, amelynek megfelelően kiváló teljesítmény, gyorsabb Wi-Fi, és hosszú élettartamú, gyorsan töltődő akkumulátor jellemzi. A 12. generációs Intel Core processzorral felszerelt chipkészlet teljesen új hibrid architektúrával rendelkezik, többmagos teljesítménye pedig 60 százalékkal hatékonyabb elődjeinél. 30 W-os termikus tervezési teljesítményt (TDP) is elérhet Teljesítmény módban, így könnyedén megbirkózik a bonyolult feladatokkal és több alkalmazás kezelésével. A Huawei Shark Fin ventilátor hűtőrendszere lehetővé teszi, hogy a MateBook X Pro hosszú ideig hatékonyan működjön. Mindemellett tökéletesen együttműködik a Windows 11 rendszerrel, hatékonyabb, gördülékenyebb élményt biztosítva az irodai munkához és a videokonferenciákhoz egyaránt.

A MateBook X Pro hat Huawei Sound hangszóróval és osztott frekvencia beállítással rendelkezik. A két mélysugárzó-készlet a továbbfejlesztett hangalgoritmusokkal kombinálva még kiválóbb basszushangzást eredményez. Ezenfelül a négy beépített mikrofon kiemelkedő hangfelvételi képességeinek köszönhetően akár 5 méteres távolságból is képes felvenni a hangot. A készülék kiváló hangfelvételi és lejátszási képességeinek köszönhetően irodai környezetben és -feladatokra is kiválóan használható.  

HD-kamerája a felső előlapon található, amelynek új AI kamera funkciója lehetővé teszi a szabad háttérválasztást, a szépségjavítást, és olyan kiegészítő funkciókat is nyújt, mint a Követő kamera és a Szemkontaktus funkció, amelyeknek köszönhetően jól megállja a helyét videókonferenciák és az online oktatás világában.

A MateBook-széria eddigi legjobb érintőpadja, a Huawei Free Touch a felhasználó ujjának minden érintését észleli: a készüléken nyolc innovatív, interaktív gesztussal tudnak a felhasználók képernyőképeket készíteni, a fényerőt, a hangerőt és más funkciókat beállítani. Ezenfelül akár intuitív kézmozdulatokkal is lehet navigálni a prezentációk között, például felfelé és lefelé csúsztatva görgethetőek a prezentáció diái, vagy a levegőben megnyomva, balra és jobbra csúsztatva a videók elindítása, szüneteltetése vagy a lejátszás előrehaladása állítható be.

Mindemellett a Super Device funkciónak köszönhetően a készülék könnyen csatlakoztatható Huawei telefonokhoz, valamint tabletekhez és monitorokhoz.

A MateBook X Pro prémium változata, amely Magyarországon kapható lesz, a fenti tulajdonságok mellett puha tapintású fémházzal érkezik a laptopok kialakításakor gyakran használatos fényes alumíniumötvözetek helyett. A készülék ezáltal kényelmes fogást és strapabíró felületet biztosít a felhasználóknak. Ez a modellváltozat emellett a könnyű és erős magnéziumötvözetek miatt mindössze 1,26 kg súlyú, így rendkívül könnyen hordozható, és nem utolsósorban tartós.

Ez az első laptop, amely megkapta a TÜV Rheinland Eye Comfort 3.0 tanúsítványt, emellett a készülék mágnesesen vezérelt nanooptikai AR rétege 60 százalékkal csökkenti a fényvisszaverődést, hozzájárulva a jobb olvasási élményhez.

A HUAWEI MateBook X Pro Tintakék színváltozatban érhető el hazánkban augusztus 15-től, a Huawei webáruházában, valamint a MediaMarkt, az Alza.hu, az Emag és Edigital, illetve BestByte kínálatában, 799.990 Ft-ért. Akik augusztus 15.-szeptember 15. között vásárolnak MateBook X Pro készüléket, ráadásként két egységből álló Huawei WIFI Mesh 3 wifi-router szettet kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!