Egyperces

2017.01.13. 15:33

Ez az okostelefonnal működő kütyü magától készíti a bort

Címkék#Hírkereső

A fejlesztők nyugdíjba mehetnek, másra már nincs is szüksége a világnak.

BAMA

A tajvani Alchema startup otthoni bor-és ciderkészítő készlete csupán két részből áll, de nagy dolgokra képes. A mini űrhajóra hasonlító tankon kívül csak egy telefonos applikációra kell hozzá, és máris magától készíti a bort (ha szőlőt teszünk bele) vagy a cidert (ha almát). Na jó, meg egy kis cukrot, élesztőt és vizet is kell bele pakolni, de ennyi. (De persze ha valaki kísérletezni szeretne, bármilyen gyümölcskombinációt kipróbálhat, a határ a csillagos ég. Meg mondjuk a gyömbéres-csilis mangólötty - az valószínűleg nem túl jó ötlet.)

A szerkezet az applikációról automatikusan szedi a recepteket, az embernek már csak az a dolga, hogy kiválasszon egyet, benyomjon egy gombot, majd várjon egy-két hetet, ameddig a kb. 2 és fél liternyi ital elkészül.

Az okosfőzőért 400 dollárt (kb. 116 ezer forintot) kérnek, de jelenleg csak Tajvanon, Amerikában és Kanadában forgalmazzák. Az Alchema ugyanakkor tervezi, hogy más országok piacára is betör találmányával.

A cég szerint az Alchema a pazarlás csökkentésében is segít, ugyanis mindenkinek jobb, ha a megmaradt gyümölcsből isteni ital készül, mintha a fonnyadt almák és összeaszott szőlők a kukában végeznék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!