futurisztikus

2018.02.28. 10:42

Kiválasztották a tokiói olimpia kabalafiguráit

A cuki kis lényekről japán diákok döntöttek.

School students celebrate with paper fans showing Tokyo 2020 Olympic Games official mascots at the Hoyonomori Gakuen School in Tokyo, Japan, 28 February 2018. Elementary school students from 16,000 schools accross the country elected the winning mascots from three different designs (Photo by Alessandro Di Ciommo/NurPhoto)

Bemutatták szerdán a 2020-as tokiói olimpia és paralimpia kabaláját, a két futurisztikus, égnek álló fülű figurát japán iskolások választották ki a jelöltek közül. A prezentációra ennek megfelelően egy tokiói gimnáziumban került sor, lelkes diákok előtt.

A két figurának egyelőre nincs neve, de azt már lehet tudni, hogy a kék színű lesz az olimpia, a rózsaszín pedig a paralimpia kabalája, utóbbit a cseresznyevirág inspirálta.

A szervezőbizottsághoz tavaly több mint 2000 pályamunka érkezett be az ország minden részéről, ezek közül decemberben három páros került a végső listára, amelyről aztán a gyerekek – 16 000 japán általános iskola több mint 200 ezer osztálya, egy-egy szavazattal – kiválasztották a nekik leginkább tetszőt.

A győztes figurák
(Photo by Alessandro Di Ciommo/NurPhoto)

A győztes figurapáros – amely a tervező és illusztrátor Tanigucsi Rio munkája – a voksok több mint felét begyűjtve, fölényesen lett befutó.

A szervezőbizottság illetékese azt mondta: a kabalákat még idén elnevezik.

Borítókép: Alessandro Di Ciommo/NurPhoto/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!