bukás

2018.02.07. 13:59

Lemondott vezetői posztjáról a kaszinókirály

Azonnali hatállyal távozik a Wynn Resorts elnök-vezérigazgatói posztjáról a szexuális zaklatással vádolt Steve Wynn amerikai kaszinókirály.

Wynn a róla szóló hírek nyomán kialakult légkör miatt döntött úgy, hogy távozik a vállalat éléről, amelyet vonakodva ugyan, de elfogadott a Wynn Resorts igazgatótanácsa - tudatta a Las Vegas-i székhelyű cég keddi közleményében. Az igazgatótanács új elnöke Boone Wayson lett, a vállalat vezérigazgatójának pedig Matt Maddoxot nevezték ki.

Wynn másfél héttel korábban az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC), a Republikánus Párt vezető testülete pénzügyi vezetői tisztségéről is lemondott. A milliárdos nemcsak a Republikánus Párt pénzügyeinek intézője volt, hanem a párt egyik nagy anyagi támogatója is, aki 2013 óta 2,4 millió dollárral (több mint 620 millió forinttal) járult hozzá a republikánus jelöltek és szervezetek sikeréhez. A zaklatási vádak felmerülését követően a párt több kongresszusi képviselője bejelentette, hogy jótékony célokra fordítja a Wynntől kapott pénzt.

A kaszinókirály zaklatási ügyeiről a Wall Street Journal tudósított. A tekintélyes amerikai gazdasági napilap Wynn több mint egy tucat munkatársával készített interjút, és rábukkant bírósági dokumentumokra is, amelyek szerint a milliárdos 7,5 millió dollárt (csaknem kétmilliárd forintot) fizetett egy manikűrösnek, akit szexuális együttlétre kényszerített. Wynn állítólag masszőzöket is zaklatott.

Ő az első vezérigazgató és vállalatalapító, aki szexuális botrányai miatt került reflektorfénybe azóta, hogy Harvey Weinstein producer zaklatási ügyei lavinát indítottak el a szórakoztatóiparban, a médiában és a politikában. A milliárdos ostobaságnak nevezte és visszautasította a vádakat, és azt állította, hogy elvált felesége bosszúhadjáratának részei. Elaine Wynn tagadta ezt. A kaszinókirály ellen a szerencsejáték-felügyeleti hatóságok is nyomozást indítottak.

Las Vegas titánja jelentős szerepet játszott a város új életre keltésében a kilencvenes években, és több népszerű kaszinót építtetett. A Wynn Resorts két luxuskaszinó-hotelt működtet a városban, egy harmadik pedig építés alatt áll. A vállalatnak emellett két kaszinója van a Kínához tartozó Makaón.

Borítókép: Steve Wynn 2011-ben az egyik makaói kaszinó megnyitásán

Forrás: AFP/Mike Clark

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!