csákánnyal estek neki

2018.07.26. 07:36

Szétverték Donald Trump hollywoodi csillagát

Csákánnyal verte szét egy fiatal férfi szerda hajnalban Donald Trumpnak a hollywoodi Hírességek sétányán lévő csillagát, amelyet még 2007-ben, televíziós producerként kapott a jelenlegi amerikai elnök.

A worker removes the remains of the Star of US President Donald J. Trump on the Hollywood Walk of Fame after it was destroyed by a vandal in the early morning hours on July 25, 2018 in Los Angeles, California. / AFP PHOTO / DAVID MCNEW

Fotós: AFP

A vandál támadásban az emlékplakett csaknem teljesen megsemmisült, a támadó később a nap folyamán feladta magát a rendőrségen.

A Los Angeles Times értesülése szerint a 24 éves Austin Clay egy gitártokból vette elő a csákányt hajnali fél 4-kor. A rendőrségen később önként jelentkező fiatalembert garázdaság vádjával őrizetbe vették, 20 ezer dolláros óvadék ellenében szabadulhat. Egyelőre nem tudni, mivel indokolta tettét.

Donald Trump hollywoodi csillagát gyakran rongálják meg azóta, hogy a vitatott személyiségű ingatlanfejlesztőt és médiamágnást 2016 novemberében az Egyesült Államok elnökévé választották. Egy 52 éves férfi már pár nappal a választás előtt kőtörő kalapáccsal és csákánnyal esett neki a járdába ágyazott emlékplakettnek az elnökjelöltnek a nőkkel és a kisebbségekkel kapcsolatos nézetei elleni tiltakozásul. Őt akkor próbaidőre bocsátották és az okozott kár megtérítésére kötelezték.

Trump az egykori megtiszteltetést az NBC-n futó valóságshow, a The Apprentice producereként nyerte el 2007-ben. Csillaga a Hollywood & Highland Center épülettömbje előtt, Kevin Spacey színész plakettje mellett található.

Így csillogott valójában.
Fotó: Mark Ralston / AFP PHOTO

 

A Trump-plakett helyét körülzárták a várhatóan több napig tartó helyreállítás idejére.

A Hollywoodi Kereskedelmi Kamara elnöke, Leron Gubler felszólította Trump kritikusait, hogy „pozitívabb módon vezessék le dühüket, mint Kalifornia állam jelképének megrongálásával”.

A Hollywood belvárosán végighúzódó Hírességek sétánya (Walk of Fame) a szórakoztatóiparban szerzett érdemeket ismeri el a járdába applikált emlékplakettel, amelyből már több mint 2600 van.

Borítókép: itt már egy munkás a csillag maradékát szedi ki, hogy majd csinálhassanak egy sokkal fényesebbet

AFP PHOTO / David Mcnew

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!