frissítő

2019.01.03. 22:53

A jéghideg Dunában kezdték az újévet

Január elsejétől hivatalosan már Esztergomnak is vannak saját újévi Duna-merülői.

Fotó: Hanzó Szilárd

Lehetne-e annál frissítőbben kezdeni az évet, mint egy fürdőzés? Hát még akkor, ha mindez a jéghideg Dunában történik.

Két esztergomi fiatalember, Hanzó Szilárd és Molnár Moles János 2019 első napján csobbantak a nulla fok körüli Dunában – írja a kemma.hu.

Az ötletgazda János volt. A barátai között hirdette a bátorságpróbát, amin idén ugyan csak ketten vettek részt, de a későbbiekben egy hagyományőrző és barátság erősítő kezdeményezésnek szánja. Ahogy Szilárd, a másik fürdőző mondja: az akciójuk után többen is jelentkeztek a következő ilyen csobbanásra.

A két hős teljesen lemerült a víz alá. Majd kifutottak a partra, utána egyszer még vissza a vízbe. Elmondásuk szerint a víz először fagyos volt, majd mintha ezer tűvel szurkálták volna őket, végül megszokták a hideget. Mikor kimentek, meglepően meleg érzést tapasztaltak. Nem is fáztak.

„Abszolút nem sokkoló, ahogy azt a legtöbben gondolnák. Inkább felfrissített és felpezsdített minket. Még mi is meglepődtünk. Főleg, amikor otthon a forró zuhany alá álltunk. Akkor újra éreztük a „tűszúrásokat”.”

A csobbanók egyébként nagyon büszkék arra, hogy megcsinálták a kihívást jelentő csobbanást. A következő hasonló akcióra bárkit várnak a fiúk.

„Barátságerősítőnek szánjuk az akciót, mert aki eljön, az már barátunk, vagy az lesz. Ez összehozza az embereket. Legalábbis az olyan őrülteket, mint mi.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!