csípős

2019.10.31. 11:49

Illegális meglepetést rejtett több száz chiliszószos üveg

Cseles ötlet volt, de végül nem jött be.

Forrás: Shutterstock

Ausztráliában 400 kilogramm metamfetamint foglaltak le több száz chiliszószos üvegekbe rejtve, a hatóságok az üggyel kapcsolatban négy gyanúsítottat őrizetbe vettek Sydneyben – közölte Új-Dél-Wales állam rendőrsége csütörtökön.

A drog értéke meghaladja a 300 millió dollárt (90 milliárd forint). Az ausztrál határrendészet a kábítószert összesen 768 chili szószosüvegben találta az Egyesült Államokból október 15-én légi úton érkezett egyik szállítmányban Sydneyben.

A 2019 elején elvégzett vizsgálatok szerint az ausztrálok mintegy 9,3 milliárd dollárt költenek évente illegális drogokra. A legtöbbet fogyasztott – becslések szerint 9,6 tonnával – a metamfetamin.

Az ausztrál hatóságok valóságos „kábítószer-járványról” beszélnek „csillapíthatatlan kereslettel” az illegális szerek iránt, ami egyre újabb módszerek kiagyalására sarkallja a kábítószercsempészeket, hogy miként hozzák be észrevétlenül a drogot az országba.

Áprilisban a hatóságok fél tonna metamfetamint találtak egy Szingapúrból származó hűtőszekrény-szállítmányban.

Júniusban a rendőrség újabb 1,6 tonnát talált hangszórókba rejtve egy Bangkokból érkezett szállítmányban.

Augusztusban pedig 755 kilogramm metamfetamint foglaltak le, amely nyers marhabőrök közé volt rejtve egy Mexikóból érkezett konténerben.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!