tömegkarambol

2021.02.12. 10:41

Többen meghaltak Texasban 130 jármű tömegbalesetében

Legalább hatan életüket vesztették Texasban egy több mint 130 járművet érintő tömegkarambolban, 65 embert kórházba vittek – közölte a MedStar helyi mentőszolgálat egyik szóvivője csütörtökön.

Austin, 2021. február 11. Mentõalakulatok tagjai a 45-ös autópályán történt tömegkarambol helyszínén a texasi Austinban 2021. február 11-én. MTI/AP/Austin American-Statesman/Jay Janner

Forrás: MTI / AP / Austin American-Statesman

Fotó: Jay Janner

A rendőrség szerint a balesetet feltehetőleg eső utáni jégképződés váltotta ki az autópályán. A helyi sajtó szerint a baleset egy mintegy 2,5 kilométer hosszú szakaszon történt. A szemtanúk által készített felvételeken számos egymásnak hajtott és szétzúzódott kocsit, teherautót lehetett látni.

A mentőegységeknek gondot okozott, hogy a roncsokon keresztül eljussanak a beszorult emberekhez. Aggodalomra adott okot az is, hogy a fagyos időjárásban eltöltött órák során kihűlhetnek. A családok számára egy gyülekezési pontot is felállítottak a közelben. Az amerikai sajtó szerint 14 mentőkocsi volt bevetésen.

A tömegkarambol a reggeli csúcsforgalomban történt.

A rendőrség figyelmeztetést adott ki a továbbra is veszélyes időjárási viszonyok miatt. A baleset következtében egy több mint 12 kilométer hosszú közlekedési dugó keletkezett.

Borítókép: Mentőalakulatok tagjai a 45-ös autópályán történt tömegkarambol helyszínén a texasi Austinban 2021. február 11-én. / Jay Janner / MTI / AP / Austin American-Statesman

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!