felháborodott szülők

2021.04.04. 11:32

Álló péniszű férfit mutattak a másodikos gyerekeknek

A gyerekeket érintő különböző félelmekről készítettek videót, amit második osztályos diákoknak játszottak le. Ebben hosszú ideig látható egy álló péniszű férfi, amint egy kisgyerek fölé magasodik. A helyi iskolák főfelügyelője csak annyit írt az esettel kapcsolatban, hogy a videó tartalma nem volt helyénvaló.

Többféle félelemmel kell szembenézniük a gyerekeknek – erről a témáról játszottak le egy tájékoztató videót egy Greenwich-i iskolában. Az animációs kisfilmben bemutatták, hogy mitől félhetnek a gyerekek, amiről nehezen is beszélnek – például félnek, mert otthon bántalmazzák őket vagy éppen a szüleik alkoholisták, esetleg drogosok. A tájékoztató videót második osztályos gyerekeknek játszották le – számol be a V4NA.

Egy képkockán, a videó ötödik perce után, azonban olyan jelenet tárult a gyerekek szeme elé, amin a szülők rendkívül felháborodtak. Hosszú másodpercekig azt lehet látni a felvételen, ahogyan egy férfi álló pénisszel magasodik egy szomorúnak látszó kisgyerek fölé. Mindeközben a narrátor arról beszél, hogy vannak olyan gyerekek, akiket megérintenek egyes felnőttek és beteszik a péniszüket a szájukba vagy a „privát testrészeikbe”.

A felháborodott szülők között volt Carl Higbie, egy helyi konzervatív politikai kommentátor. Bár az ő, szintén második osztályos lánya nem látta a videót, de más kortársai igen, és sok felháborodott szülő kereste meg őt az üggyel kapcsolatban, akik mind undorítónak titulálták az esetet.

Higbie most azt követeli az iskolától, hogy vizsgálják ki az ügyet, és nyomozzák ki, hogy ki lehet a felelős a gyerekeknek bemutatott illetlen videóért – szerinte a felelőst ki kell rúgni. Az apuka a tanárokra is mérges az ügy miatt, szerinte vagy nem nézték meg a videót, mielőtt lejátszották, vagy egyszerűen csak azt gondolták, hogy jól van ez így.

A férfi a közösségi médiában is felháborodottan írt az esetről, a bejegyzése alatt pedig sokan mások is ellenzésüknek adtak hangot.

A Greenwich-i iskolák főfelügyelője, Dr. Toni Jones egy email-ben azt írta az esettel kapcsolatban, hogy a videó tartalma nem volt helyénvaló másodikos gyerekek számára. Hozzátette, hogy a felvételt valószínűleg egy privát terápiás kezelésre szánták olyan gyerekeknek, akik valamilyen traumán estek át.

A szülőknek azt ajánlották fel az eset fényében, hogy a pszichológusok segítenek nekik abban, hogy hogyan beszéljék át otthon a gyerekeikkel azt, amit a kicsik a videóban láttak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik