Választás

2024.05.07. 19:19

A Fidesz került az első helyre a somogyi szavazólapon

A Somogy Vármegyei Területi Választási Bizottság keddi ülésén döntöttek arról, milyen sorrendben kerüljenek az érvényesen megyei listát állító jelölő szervezetek a szavazólapra a június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választáson.

Sonline.hu

 A sorsolás értelmében a somogyi szavazólap első helyére a Fidesz-KDNP került, a másodikra a Második Reformkor Párt. Harmadik a Mi Hazánk Mozgalom, a negyedik a Somogyi Függetlenek Szövetsége, ötödik a Somogyért Egyesület, a szavazólap utolsó helyére a Demokratikus Koalíció került. Vörös Tamás, a területi választási bizottság elnöke az ülésen elmondta: a Második Reformkor nem tudott elegendő érvényes ajánlást gyűjteni, így nyilvántartásba vételüket a bizottság elutasította, a döntés azonban még nem jogerős. Ennek fényében a jövő hét közepén alakulhat ki a szavazólap végleges sorrendje.

LANG9790

A választási bizottság döntött a nemzetiségi jelölő szervezetek sorrendjéről is, amely szavazólapján a Cselekvő Romák Nemzeti Konvenciója, a Jövőt Alakítók Szövetsége, valamint a Cigány Közösségek Szövetsége került sorrendben, míg a német és horvát nemzetiségi választáson egy-egy szervezet állított jelöltet, így sorsolásra nem volt szükség. A választási bizottság egyhangúlag szavazta meg a megyei listákat állító pártok sorrendjét a keddi ülésen.

LANG9843

Nemzetiségek tekintetében a Kaposvári Német Közhasznú Egyesület, a Magyarországi Horvátok Szövetsége, a CiKöSz (Cigány Közösségek Szövetsége), a JASZ (Jövő Alakítók Szövetsége) és a Cselekvő Romák Nemzeti Konvenciója Egyesület indulhat a választáson, míg az MCF (Magyarországi Cigányközösség Fóruma) kevés ajánlás miatt nem felelt meg, így nyilvántartásba vételét elutasították.

A roma nemzetiségi szavazólapon a következő lesz a sorrend:
1. Cselekvő Romák Nemzeti Konvenciója
2. MCF (Magyarországi Cigányközösség Fóruma)
3. JASZ (Jövő Alakítók Szövetsége)
4. CiKöSz (Cigány Közösségek Szövetsége)

LANG9879

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában