Jéghelyzet

2022.01.26. 10:25

Rossz hír érkezett azoknak, akik korcsolyáznának a Balatonon

A héten nem lesz elég vastag a Balatonon a jég a korcsolyázáshoz – közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-vel kedden.

Az elmúlt napok mínuszainak és szélcsendes időjárásának köszönhetően megindult a jégképződés a nyílt vízen is, de a feltámadó szél keddre több helyen is megnyitotta a jégfelületet – mondta.

A jég vastagsága most 3–5 centiméter. A következő napokban éjszakánként továbbra is fagyni fog, de napközben egyre inkább nulla fok fölé kúszik majd a hőmérő. Péntektől a szél felerősödik és a hőmérséklet is emelkedni fog, így nincs sok esély vastagabb jégtakaró kialakulására – közölte.

Sportolásra alkalmas jégre tehát a héten nem számíthatunk, de a következő hetekben még várható lehűlés, így teljesen nem zárható ki egy újabb jegesedés a Balatonon – mondta Horváth Ákos.

Borítókép: Résztvevők várnak az indulásra a jégen Badacsony közelében a Balaton-átcsúszáson 2017. január 28-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!