Óriási tévedés

2022.05.18. 18:40

Egy egész város koronavírus-segélyét kártyázta el egy férfi

Hajlandó visszafizetni a tévedésből kapott pénzt, de csak kis részletekben tudja megtenni, mivel az egészet eljátszotta.

Apránként visszafizetné a pénzt a japán férfi, akinek tévedésből egy város összes rászorulójának covidsegélyét átutalták. A férfi a pénzt rögtön elkaszinózta.

Jamagucsi prefektúrában, Abu városban egyetlen személynek utalták azt a családonként 100 ezer jent (282 ezer forint), együttesen 46,3 millió jent (130 millió forint), amelyet 463 szerény jövedelmű háztartás megsegítésére szántak a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. Egy, az ügyet jól ismerő személy szerdán azt tudatta a nyilvánossággal, hogy a kedvezményezett, egy 24 éves férfi, akinek nevét nem közölték, hajlandó visszafizetni a tévedésből kapott pénzt. De csak kis részletekben tudja megtenni, mert a hatalmas összeget sietve eljátszotta online szerencsejátékokon. A forrás szerint az illető már sajnálja, hogy elköltötte a teljes összeget.

Az illető ügyvédje hétfőn még azt mondta, hogy szerinte a férfi aligha lesz képes visszaadni a pénzt.

Miután a férfi többszöri felszólítás ellenére sem utalta vissza a törvénytelenül eltett pénzt, a város önkormányzata beperelte, követelve a kár és a perköltségek megtérítését, emellett bűnvádi feljelentést is terveznek ellene. Hanada Norihiko polgármester meglepetését fejezte ki, hogy a fiatalember már elkaszinózta a pénzt, és a pénzügyi tranzakciók vizsgálatát követeli, hogy kiderüljön, valóban elúszott-e a város szegényeinek szánt segély. A polgármester most örömét fejezte ki, hogy változott a figyelmetlenségből gazdaggá tett férfi hozzáállása, de a feljelentést nem vonják vissza. Reméli, hogy a felperes a bíróság előtt elmondja az igazságot. A polgármester azt mondta, hogy megbocsáthatatlan, ha tényleg elkaszinózta a segélyeket.

Az önkormányzat egy figyelmetlen alkalmazottja tévedésből a segélyezettek névsorának elején szereplő személy nevére utalta át egy banknak április 6-án a teljes összeget, amely 2 nappal később már meg is jelent a fiatal férfi számláján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!