Halálos ütközés

2022.08.16. 17:00

Húsz halottja van egy pakisztáni közúti balesetnek

Húsz ember halt meg Pakisztánban, amikor buszuk összeütközött egy olajszállító tartálykocsival. A baleset kedden, Multan közelében, az autópályán történt.

Mentőmunkások kutatnak áldozatok után az autóbusz megégett roncsai között, miután egy személybusz és egy olajszállító tartályhajó éjszaka ütközött Multan kerületben 2022. augusztus 16-án. Legalább 20 ember meghalt, amikor egy autóbusz kigyulladt, miután összeütközött egy olajszállító tartályhajóval. Pakisztánban augusztus 16-án – közölte a rendőrség. Fotó: AFP

Fotó: AFP

Három busz versenyzett, majd egyik belerohant a tartálykocsiba, és mindkét jármű kigyulladt. A balesetet heten - a teherautó vezetője és hat utas - élték túl. A sofőr elmenekült – közölte Imran Shaukat rendőrségi tisztviselő.

Az állami mentőszolgálat tudatta: mire a helyszínre érkeztek, a járművek már lángoltak. Az áldozatok többsége álmában halt meg. Többen teljesen elégtek, őket nem tudták azonosítani.

A busz egy lahori társaság tulajdonában volt. Egy alkalmazott közölte, hogy sofőrje is a halottak között van. A vállalat vezetői nem nyilatkoztak.

Pakisztánban gyakoriak a halálos közúti balesetek, főként a gyorshajtás és a rossz közúti infrastruktúra miatt. Hasonló eset történt 2017-ben, amikor egy olajszállító tartálykocsi felborult és kigyulladt, száz ember halálát okozva.

 

Borítókép: Mentőmunkások kutatnak az áldozatok után a balesetet szenvedett autóbusz kiégett roncsai között, fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!