A galaxis őrzői

2017.08.03. 11:03

Félti a Földet az idegenektől? – A NASA harcba hívja!

Bolygóvédő állást hirdetett az amerikai űrkutatási hivatal (NASA): a felügyelőknek az idegenektől kell megóvniuk a Földet.

Elsőre talán hihetetlennek tűnik, de az álláshirdetés nagyon is komoly! Olyan szakembereket keresnek, akik Planetary Protection Officerként megakadályozzák, hogy idegen elemek szennyezzék a Földet.

A felhívás valódi, az USAJobs, az amerikai kormány hivatalos online felületén jelent meg, ahol szövetségi hivatalok és szervezetek hirdetnek állásokat.

A jelöltektől elvárják, hogy „haladó szintű bolygóvédelmi ismeretekkel rendelkezzenek”, legyen tapasztalatuk „űrprogramok tervezésében és kivitelezésében”, mivel a feladat a „világűr emberek és robotok végezte felfedezéséből származó biológiai szennyezés megakadályozása” lesz.

A pályázókat kiemelkedő fizetéssel kecsegtetik: évente 124 ezer és 187 ezer dollár (31,7 millió – 47,8 millió forint) között kereshet, akit felvesznek. Figyelem: jelentkezni augusztus 15-ig lehet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!