Ragyogó bőr, csillogó haj

2017.07.25. 16:56

Megmutatjuk, hogyan szépülhet gyümölccsel!

A lédús finomságok rengeteg vitamint tartalmaznak: feszessé és bársonyossá teszik a bőrt, csillogóvá varázsolják a hajat, és a legforróbb napokon is új erőt adnak. Olyan arc- és hajpakolások készülnek belőlük, amelyek kenterbe verhetik a legdrágább kozmetikumokat is.

Ezeket a pakolásokat otthon is könnyedén elkészítheti. Felvitelük előtt pár percre fedje be egy nedves, meleg kendővel az arcát, a nyakát és a dekoltázsát, hogy a pórusok kinyíljanak! Így a gyümölcsök bőrszépítő anyagai mélyebben felszívódnak.

Málna - Puha arcbőr

A málnapakolás gyengéden távolítja el az elhalt hámsejteket, tisztítja a bőrt, és elősegíti annak megújulását, így érezhetően selymesebb és láthatóan üdébb lesz tőle az arca. A pakoláshoz előbb pürésítsen 4 dkg málnát, majd keverjen hozzá 1 evőkanál natúr joghurtot. Kenje az arcára a masszát, és 10 percig hagyja hatni. Végül finoman dörzsölje le az arcáról a maszkot, és langyos vízzel öblítse le a maradékot.

Ananász - Peeling az egész testre

Ez a déligyümölcs a benne lévő C-vitamin és cink révén erősíti a kötőszöveteket. Gyümölcssavai és enzimjei bőrpuhító hatásúak, de a gyulladásos folyamatokat is enyhítik. A peelinghez 0,5 kiló friss ananászt pürésítsen 1 deci vízzel, majd keverjen hozzá 2 evőkanál kukoricalisztet, 1 evőkanál tusológélt, valamint 0,5 teáskanál olívaolajat. Körkörös mozdulatokkal dörzsölje át vele az egész testét, a fejétől a lába felé haladva, különösen a könyök és a térd környékét masszírozza át. Végezetül meleg vízzel zuhanyozzon le.

Dinnye - Mix mézzel és citrommal

A magas antioxidáns-tartalmú gyümölcs sikeresen veszi fel a harcot a bőr öregedéséért felelős folyamatokkal. A méz puhítja, a citromsav pedig gyengéden hámlasztja a száraz bőrt. A nedvességet biztosító maszkhoz 1 nagy szelet görög- vagy sárgadinnyére, 1 evőkanál mézre és 1-2 evőkanál citromlére lesz szüksége.

További kiváló tippeket és más érdekes cikkeket olvashat a szerdánként megjelenő Fanny Magazinban; keresse az újságárusoknál!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!