Négy keréken

2018.01.09. 16:34

Tavaly először nőtt 90 millió fölé a világon eladott új autók száma

Az imponáló szám a WardsAuto.com számításain alapul.

(151112) -- CHONGQING, Nov. 12, 2015 (Xinhua) -- Models pose with a car at the 2015 Chongqing Auto Consumer Festival in southwest China's Chongqing Municipality, Nov. 12, 2015. The 4-day festival kicked off on Thursday and more than 80 brands of automobile would show on the festival. (Xinhua/Tang Yi) (zkr)

Forrás: afp

A világ egyik vezető ágazati szaklapja szerint az eladások növekedése elsősorban az ázsiai vásárlások bővülésének és ezen belül is különösen a kínai autóvásárlások növekedésének köszönhető. A tavaly globálisan értékesített autók mintegy 25 százaléka ugyanis Kínában talált vevőre.

A növekedéshez hozzájárult az is, hogy tovább bővültek az eladások Nyugat-Európában, miközben olyan vezető feltörekvő országokban, mint például Oroszország és Brazília, újra élénkülni kezdett a kereslet.

A WardsAuto.com számításai szerint a tavaly eladott autók száma 2,7 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál.

Az eladott autók száma átlagosan 4,1 százalékkal emelkedett 2009 óta, míg ugyanebben az időszakban a Föld lakossága a Világbank adatai szerint kisebb ütemben, 1,2 százalékkal nőtt.

Borítókép: Modellek pózolnak egy kínai kiállításon 2015. november 12-én

 AFPX / inhua / Tang Yi / zkr

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!