Nem áll meg

2019.04.19. 20:55

Százhat évesen visszavonult, majd újrakezdte a versenyzést a bringás

Robert Marchand nem hallgat az orvosokra, kerékpározik tovább. Pedig novemberben ünnepelte a 107. születésnapját. Az egykori kiváló francia kerékpározó úgy véli, az ember akkor öregszik meg, amikor megáll, és felhagy az aktív élettel.

Az egykori tűzoltó és favágó, aki élt Venezuelában és Kanadában is, nagyon jó bringásnak számított, 1946-ban hetedik lett a Nemzetek Nagydíján – olvasható a csupasport.hu szabadidős portálon. Aztán visszavonult a kerékpározástól, de 67 évesen újra nyeregbe pattant. Számos korosztályos világcsúcsot tart, 105 évesen például az egyórás kerékpározás új korosztályos rekordjának örülhetett: bő 22 és fél kilométert tekert a 60 perc alatt. Akkor azt nyilatkozta, ment volna több is, ha látja az utolsó tíz percet jelző táblát.

A 106. születésnapja után orvosi javaslatra megint visszavonult, de aztán nem bírta sokáig tekerés nélkül, tavaly tavasszal elindult egy 4000 méteres versenyen, ugyanabban a stadionban, ahol már felállított egy világrekordot.

Néhány hónappal később, tavaly ősszel, a 107. születésnapján megint nyeregbe pattant egy versenyen, 20 kilométert tekert Ardéche-ben.

A hosszú élet titkát elég röviden összefoglalta: sok zöldség és gyümölcs, kevés ennivaló, még kevesebb hús, annál is kevesebb kávé, és mindennap egyórányi tekerés a kerékpáron.

Borítókép: Robert Marchand (j) 2018 novemberébe, a 107. születésnapján teker a dél-franciaországi Privas közelében

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!