Fotók

2024.04.29. 19:00

A legfogósabb bojlik és a legkitartóbb horgászok csatáznak egy hétig a Desedán

Elkezdődött a III. Carp Rodeó horgászverseny a Desedán hétfőn délelőtt. Az országos megmérettetésen 39 csapat vesz részt. A 120 órás, behúzós verseny szombatig tart. Az eredménybe csak az öt kilónál nehezebb halak számítanak be.

Marosi Gábor

Csónakkal, az ülőhelyüktől pontosan 480 méterre, egészen a túlpartig bevitték a szereléket az Alcapone Team csapat horgászai. Az eredményesség miatt a pecások háromféle bojlival próbálkoznak a következő öt napban. Csípőssel, fűszeressel és rákos ízesítéssel csalogatják a halakat. Csák Roland, a csapat vezetője lapunknak elmondta, tavaly is eredményesek voltak ezzel az ízvilággal, ezért sem változtattak a taktikán. A budapesti csapat ráadásul azon a horgászhelyen, a B 20-son ül, ahol a tavalyi győztesek voltak.

A békéscsabai Viharsarok Carp Team is visszatérő vendége a desedai eseménynek. Kolárovszki László, a csapat vezetője lapunknak elmondta, az elmúlt fél évben külföldön dolgoztak, egy hete jötte haza azért is, hogy részt vehessenek a versenyen. 
– Csodaszép a környezet, nagyon jó a víz, a halak pedig brutálisan erősek, ezt főleg akkor lehet érzékelni, amikor forog a csónak – hangsúlyozta Kolárovszki László. A Carp Hunter - Somogyhesz Team horgászai másodjára méretik meg magukat a Carp Rodeón. Pupos Lilla, a csapat segítője elmondta, nem hisznek az ízesített bojliban, csak a megfelelő összetevőjűben. A versenyen ezért fehérjés és szénhidrátos csalival próbálják megfogni a pontyokat.

Peternel Attila, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület halőre, a III. Carp Rodeó főszervezője érdeklődésünkre elmondta, a csapatok négy bottal horgászhatnak. Az nyer, aki a hat legnagyobb pontyot fogja ki a tóból. 

– Ez egy csónakos behúzós verseny, ami azt jelenti, hogy a pecások csónakkal a vízre mehetnek, behordhatják a szereléket, etethetnek, csalizhatnak és fáraszthatnak is – hangsúlyozta Peternel Attila. A verseny főszervező hozzátette, a Deseda ponty törzsállománya 7 és 10 kilogramm között van, de 15-16 kilós példányok is megtalálhatók. Amelyik csapat azonban szeretné megdönteni a tórekordot, legalább 23-24 kilósat kell kifognia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában