Pünkösdi hosszú hétvége: A Balaton régió kiemelkedik a magyar úti célok közül

2024.05.14. 17:30

Ezen a somogyi településen foglalták a legtöbb szállást pünkösd hétvégére, a Balatonnál

Ahogy Magyarország készül a pünkösdi hosszú hétvégére, az előfoglalási adatok szerint a Balaton, és különösen Siófok, magasan kiemelkedik a többi belföldi úti cél közül.

Hajdú Marianna

Fotó: Mocza Daniel

A Balaton, gyakran emlegetett mint a "magyar tenger", minden évben magához vonzza a turistákat pünkösdkor, amikor is az időjárás már kedvez a szabadtéri programoknak és a vízi sportoknak. Idén a Szallas.hu adatai szerint különösen nagy az érdeklődés Siófok, Balatonfüred és Hévíz iránt. Ezek a települések kínálnak számos szállástípust, így mindenki megtalálhatja a számára ideális pihenési lehetőséget. 

Ez a régió a foglalások 18 százalékát birtokolja, míg a következő legnépszerűbb régió, Észak-Magyarország csak 20 százalékot ér el, ahol Eger és Miskolc szerepelnek a vezető helyeken. 

Ez azt mutatja, hogy a Balaton régió nem csupán egy opció a sok közül, hanem a leginkább kívánatos célpont a magyarországi utazók számára.

A portál adatai szerint a városok országos toplistájának a második helyét foglalja el – a Nyár fővárosaként számontartott – Siófok, Gyula városát követve. A Balaton más városai, mint Balatonfüred, híresek a történelmi séták és a gyógyfürdők miatt, míg Hévíz a gyógyvizes tóval csábítja a látogatókat. Mindezek ellenére Siófok marad a legnépszerűbb választás a szállásfoglaló portál felhasználói körében, különösen a fiatalok és családok számára.

Siófok, a Balaton déli partjának szíve, híres aktív éjszakai életéről, széles strandjairól és számos vízi sportlehetőségéről, amelyek különösen vonzóvá teszik pünkösdkor is. Ezen túlmenően, a város kulturális és gasztronómiai rendezvényei tovább növelik a terület vonzerejét.

A Balaton régiója, és különösen Siófok, továbbra is az egyik legnépszerűbb célpont pünkösdkor a magyarországi utazók körében.

A vendégek leginkább az apartmanokat keresik, a foglalók egyharmada foglalja le szállását ebben a kategóriában. A szálláskeresők 25 százaléka a vendégházakat, míg a hoteleket a 23 százalékuk választja. A panziós ellátást a vendégek 14 százaléka keresi – tudtuk meg Kelemen Lili szóvivőtől. 

“Árak tekintetében széles a repertoár, de ha a vendég a Szallas.hu oldalt használja szálláskeresésre, a találati listaoldalt rendezheti ár szerinti növekvő sorrendbe, így az olcsóbb opciók kerülnek előre, vagy használhatja a kedvezmények szerinti rangsorolást is, így az akciós ajánlatokat látja legfelül” – tette hozzá a poltál szóvivője. 

Bár a szállások nagy része már “elkelt”, de még az utolsó pillanatban történő foglalásokra is van még lehetőség, tehát ha valaki a Balaton partján szeretné tölteni a pünkösdi hétvégét, érdemes mihamarabb cselekedni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában