döntések

2020.04.01. 18:39

Novák Katalin: a diabéteszes gyerekek is teljes életet élhessenek

Az államtitkár 5 államtitkársággal és 12 civil szervezettel egyeztetett arról, hogy tudnának a gyerekek hátrány nélkül részt venni a közoktatásban.

Forrás: csalad.hu/YouTube

Magyarországon közel négyezer család él úgy, hogy 1-es típusú diabéteszes gyermeket nevelnek. A családok életének könnyebbé tételét már számos módon segíti a kormány. Megemelték azoknak az eszközöknek a támogatását és befogadták azokat az eszközöket az állami támogatotti körbe, amelyek a legmodernebb technológiákkal segítik ezeknek a gyerekeknek az életét. Emellett táborokat is szerveztek a gyerekeknek, meghirdetnek olyan pályázatokat, ahova az 1-es diabéteszes gyerekekkel foglalkozó civil szervezetek pályázhatnak, illetve ezeket a gyerekeket fejlesztő centrumok fejlesztésére lehet majd 500 milliós forrást fordítani.

Novák Katalin öt államtitkársággal és 12 civil szervezettel egyeztetett arról szerdán, hogy hogyan tudnák elérni, hogy az 1-es típusú diabéteszes gyerekek egészen pici kortól úgy vehessenek részt a köznevelésben, hogy az állapotuk miatt semmilyen hátrány ne érje őket; hogyan tudnának ők is minél többet sportolni, edzésre járni és hogyan tudnának a közétkeztetésből a lehető legjobban részesülni. Ezen dolgozik a minisztérium annak érdekében, hogy az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek a lehető legteljesebb életet élhessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!