2017.08.16. 12:00
Sajtos póréhagymaleves fél óra alatt
Egy gyorsan elkészíthető leves aranyat ér, főleg, ha jó sok sajttal készül, és így a gyerekek is szívesen megeszik.
Póréhagyma vásárlásakor mindig figyeljünk oda, hogy sérülésmentes, roppanós, friss hagymákat válasszunk. Ha lehet, ne a legvastagabbakat vegyük, és ha többet veszünk és egyszerre kívánjuk őket feldolgozni, akkor érdemes nagyjából egyforma méretűeket választani.
A póréhagyma kiváló B-, C- és K-vitamin-forrás, ezenkívül folsav, magnézium, mangán, cink, szelén, kalcium, réz és kálium is található benne. Kalóriatartalma is igen alacsony, 10 dekagramm zöldségben nagyjából 60 kalória található.
Hozzávalók hat adaghoz
A leveshez:
A tálaláshoz:
Az elkészítés lépései
1. A felaprított póréhagymát megfonnyasztjuk a vajon, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és 10-15 percig lefedve főzzük.
2. A krémsajtot összekeverjük a főzőtejszínnel. Megsózzuk, megborsozzuk, majd merünk rá néhány kanál forró levest. Alaposan elkeverjük és a leveshez öntjük. Felforraljuk és további néhány percig főzzük.
3. Reszelt sajttal és friss petrezselyemmel megszórva, pirítóssal tálaljuk.
A sajtos póréhagymaleves megfőzésében segíthet a mindmegette.hu egyperces összefoglaló videója: