2017.10.01. 08:00
Vasárnapi vendégváró: gyors zöldfűszeres-sajtos cipó
Még épp van idő elkészíteni.
Vendégeket vár, de nem szeretne órákat a konyhában tölteni?
A Mindmegette tökéletes receptjét érdemes kipróbálni: isteni házi fűszervajas sült cipó baráti beszélgetésekhez és összejövetelekhez.
Kívül ropogós, belül puha finomság sok-sok olvadó sajttal, friss zöldfűszeres-fokhagymás vajjal – ellenállhatatlan!
Hozzávalók:
1 db cipó (kb. fél kg)
10 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring ízlés szerint
3 db mozzarella
10 dkg gouda vagy cheddar sajt
A puha vajat egy kisebb tálkáva tesszük, hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket (a friss petrezselymet, bazsalikomot, kakukkfüvet és rozmarmingot), a lereszelt fokhagymát és egy csipet sót. Alaposan összekeverjük.
A cipót hosszában és keresztben bevagdossuk, majd a mélyedéseket és a cipó tetejét is bekenjük a fűszeres vajjal. Ezután megtöltjük a vékony szeletekre vágott mozzarellával és megszórjuk a reszelt sajttal.
200 fokon 8-10 percig sütjük a cipónkat, majd frissen kínáljuk.
Jó étvágyat!
Borítókép: Public Domain Files